48 Huishoudens in Welgelegen in Nieuw-Vennep beginnen het jaar duurzaam

25 januari 2019 10:37

BAM Wonen heeft in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance 48 verduurzaamde huurwoningen opgeleverd. Het gaat om tussenwoningen uit de jaren zeventig gelegen aan de Noorderdreef en Westerdreef in Nieuw-Vennep. BAM Wonen begon met de verduurzaming in augustus 2018 en heeft nu alle werkzaamheden afgerond. Hierdoor start 2019 voor de bewoners met een comfortabele en toekomstbestendige woning.

De woningen zijn door de verduurzamingsmaatregelen van een onzuinig energielabel D naar een zuinig energielabel A gegaan. De maatregelen bestonden onder meer uit het volledig isoleren van de kruipruimte, gevels en daken, het vervangen van alle dakkapellen en dakramen en het aanbrengen van een nieuw ventilatiesysteem. Bovendien gaan bewoners duurzame energie opwekken met de zonnepanelen die zijn aangebracht op de woningen.

Naast de verduurzaming zijn ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd waardoor de wijk een nieuwe, frisse uitstraling heeft gekregen. Het voegwerk in de gevels is hersteld, het metselwerk is gereinigd en er zijn nieuwe dakpannen gelegd. Daarnaast zijn de bestaande kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met HR++ beglazing en zijn nieuwe voordeuren geplaatst waardoor de woningen een nieuwe wit met antraciet kleurstelling hebben gekregen.

Bewoners zijn erg tevreden met het eindresultaat en genieten volop van hun vernieuwde woning. Een lid van de bewonerscommissie omschrijft dit als volgt: “Niet alleen BAM Wonen kan trots zijn. De bewoners zijn het ook. Nu betekent een huis huren ook echt wonen met woonkwaliteit”.