AM geeft startsein bouw Cruquiuswerf voor fraai wonen aan het water in Amsterdam-Oost

14 januari 2019 12:53

Amsterdam-Oost is binnenkort een nieuw en onderscheidend woongebied rijker. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start vandaag de bouw van 173 koopwoningen en 122 huurwoningen op Cruquiuswerf in Amsterdam. De huurwoningen worden gerealiseerd in opdracht van a.s.r. real estate. Het aanbod omvat urban apartments, townhouses en penthouses en voldoet daarmee aan de woonwensen van een breed publiek. De fraaie ligging van het plan met water rondom, zorgt ervoor dat bijna alle bewoners straks genieten van uitzicht op de kade en het water. Naar verwachting wordt in het kader van de start bouw in maart een feestelijke handeling georganiseerd voor kopers en andere betrokkenen. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Stedelijk wonen voor een breed publiek

Cruquiuseiland ligt op een rustige locatie en toch binnen de ring van Amsterdam op slechts een paar minuten fietsen van het centrum. Het waterrijke plan (aan de ene kant het Amsterdam-Rijnkanaal en aan de andere kant de Nieuwevaart richting het centrum) met hippe winkels, horeca en creatieve bedrijvigheid zorgen voor levendigheid in de wijk. De monumentale gebouwen, de voormalige pakhuizen, wijnsilo’s en andere historische elementen in het gebied, herinneren aan het industriële verleden van het eiland en geven tevens een stoere sfeer en eigenheid aan de plek.

Cruquiuswerf ligt in de elleboog van het schiereiland Cruquiuseiland in het Oostelijk Havengebied. Hier komen twaalf appartementengebouwen met diverse typen woningen, appartementen en studio’s. De moderne architectuur komt van KCAP. De prijzen van de koopwoningen zijn vanaf € 175.0000 tot € 890.000 v.o.n. op basis van een jaarlijks erfpachtcanon. De huurprijzen zijn vanaf circa € 950 tot ongeveer € 1600 per maand. De verhuur start enkele maanden voor de oplevering van het project. Naar verwachting zijn de eerste opleveringen  vanaf de eerste helft van 2021.

Duurzaamheid in Cruquiuswerf
Alle woningen worden voorzien van goede isolatie en uitgevoerd met een individuele lucht/water warmtepomp. De daken worden voorzien van zonnepanelen. Met het toepassen van de lucht/water warmtepompen worden de woningen zonder gas uitgevoerd.

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios
Kopers hebben voor de indeling en afwerking van hun woning een uitnodiging voor een unieke experience bij Homestudios ontvangen. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een fysieke en digitale klantreis en complete woonervaring, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Zo helpt het experience center Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken. Homestudios is een samenwerking van BAM en vele partners op woongebied.