15 januari 2019

a.s.r. real estate en BAM Wonen gaan met de start van het zevende project richting de 900 verduurzaamde woningen

 a.s.r. real estate en BAM Wonen gaan met de start van het zevende project richting de 900 verduurzaamde woningen

Meer dan 70% van de huishoudens in de wijk Princenhage in Breda heeft ingestemd met een woningverbetering. Het gaat om 43 rijwoningen uit de jaren zeventig gelegen aan de Kolenbranderstraat, Wijnkopersstraat, Vleeshouwerstraat, Hovenierstraat en Ambachtenlaan. Door de verduurzaming gaan de woningen van een onzuinig energielabel D naar een zuinig energielabel A.

Na de werkzaamheden gaan deze woningen samen gemiddeld 77.175 kg CO2 per jaar besparen; dit staat gelijk aan het jaarlijks verwarmen van ongeveer 26 woningen. Deze besparing wordt gerealiseerd door het aanbrengen van bodemisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en HR++ beglazing. Dankzij de plaatsing van zonnepanelen op het dak gaan de woningen een groot deel van hun eigen elektra opwekken.

Naast de energiebesparing verbetert het leefklimaat van bewoners, doordat er een nieuw ventilatiesysteem en zelfregulerende ventilatieroosters worden aangebracht. Tijdens de verduurzaming wordt ook het leefklimaat van de gierzwaluw verbeterd, doordat er voor hen ingebouwde nestkasten worden geplaatst.

Inmiddels is het contract tussen a.s.r. real estate en BAM Wonen getekend. Met het tekenen van dit contract gaan zij het zevende project realiseren, waardoor a.s.r. real estate straks in totaal 907 woningen heeft laten verduurzamen door BAM Wonen. De verwachting is dat de uitvoering in september 2019 start en dat de woningen begin januari 2020 worden opgeleverd.

Deel op social media