Hoogste punt bereikt van 33 nul-op-de-meterwoningen in Boxtel

31 januari 2019 00:00

Wethouder van gemeente Boxtel, Peter van de Wiel, verrichtte samen met Rob Dekker, directeur-bestuurder van Woonstichting St. Joseph en Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen, de officiële handeling om het bereiken van het hoogste punt van 33 nul-op-de-meterwoningen in Boxtel te vieren. BAM Wonen realiseert de 25 grondgebonden nul-op-de-meter (NOM) woningen en acht gestapelde energieneutrale woningen in dit eerste NOM-project van Woonstichting St. Joseph. 

De NOM-woningen die gerealiseerd worden, zijn de eerste in de sociale huursector in de gemeente Boxtel. Wethouder Peter van de Wiel was zeer te spreken over de snelheid waarmee de woningen gerealiseerd worden: “Nog maar enkele maanden terug stonden we hier voor de start bouw. En kijk eens hoever we nu al zijn. Complimenten aan de bouwploeg.” Aansluitend aan de feestelijke handeling, die bestond uit het gezamenlijk ondertekenen van een oorkonde die later onder de nokvorst wordt geplaatst, was er friet voor de bouwploeg en andere aanwezigen.

Het gaat hard met de nieuwbouw van de 33 sociale huurwoningen aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat in Boxtel. Het ontwerp is gemaakt door Architectenbureau Visser en Bouwman. De NOM-prestatie waarbij het netto energiegebruik tot nul gereduceerd wordt, wordt geleverd met behulp van elektrische radiatoren, een warmtepompboiler, balansventilatie en PV panelen. De monitoring van de geleverde prestatie en het onderhoud van de installatie is in handen van BAM Energy Systems.

De woningen worden gebouwd in de wijk Breukelen aan de Van Hugenpothstraat en de Hendrika van Haeftenstraat. De Van Hugenpothstraat is een levendige straat die leidt vanaf het centrum en het station naar de wijk Selissen. De Hendrika van Haeftenstraat is een rustige zijstraat. Naar verwachting worden de woningen tussen mei en juli 2019 opgeleverd. 

Zie ook de berichting van Woonstichting St. Joseph: https://www.sintjoseph.nl/hoogste-punt-nieuwbouw-van-hugenpothstraat/