Start verhuur 27 woningen in Hoef en Haag

Start verhuur 27 woningen in Hoef en Haag

(bericht LEKSTEDEwonen) De verhuur van 27 eengezinswoningen in Het Dorpshart van Hoef en Haag start op 26 november. De woningen met huurprijzen vanaf € 607 per maand worden voor de zomer van 2020 opgeleverd. Om lokaal woningzoekenden meer kansen te bieden, krijgen zij op een aantal woningen voorrang bij de toewijzing. LEKSTEDEwonen organiseert dinsdag 26 november een infoavond en dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar.

Het Dorpshart van Hoef en Haag

Hoef en Haag groeit komende jaren hard, want inmiddels zijn er 600 woningen gerealiseerd, in aanbouw of verkocht. In Hoef en Haag worden in totaal 1.800 woningen gebouwd, waarvan 360 sociale huurwoningen van LEKSTEDEwonen. In de wijk ‘Het Dorpshart’ bouwt LEKSTEDEwonen momenteel 27 ruime eengezinswoningen in Oud-hollandse stijl met een hedendaags comfort en ruime achtertuinen. Deze vierkamerwoningen hebben een woonoppervlakte van 114 m2 en zijn bestemd voor meerpersoonshuishoudens (vanaf 2 personen). De kale huurprijzen liggen tussen € 607 en € 720 per maand. Op die manier zijn de woningen bereikbaar voor huishoudens uit verschillende inkomensgroepen en zorgt LEKSTEDEwonen voor betaalbare huren.

Voorrangsregeling

In voormalige gemeente Vianen staan ruim 6.000 woningzoekenden ingeschreven bij WoningNet, waaronder bijna 4.000 starters op de woningmarkt. Ed de Groot (directeur-bestuurder): “Tijdens de verhuur van de eerdere huurwoningen in Hoef en Haag (drie projecten) ontvingen wij ruim 3.000 reacties. Wonen in Hoef en Haag is populair, want bij ieder project ontvangen wij meer reacties. Wij verwachten dat ook nu veel woningzoekenden reageren. Wij willen lokaal woningzoekenden kunnen helpen en zo ook de doorstroming binnen Vianen bevorderen. Daarom maken wij gebruik van een regeling in de Huisvestingsverordening gemeente Vijfheerenlanden en worden 17 van de 27 woningen met voorrang toewijzen aan lokaal woningzoekenden.”

Lokaal woningzoekenden zijn inwoners van Vianen, Hoef en Haag, Everdingen, Hagestein en Zijderveld. Kandidaten die aan de voorrangsregeling voldoen, krijgen voorrang op de overig woningzoekenden: iedereen mag dus reageren op de woningen.

Start verhuur en infoavond

De woningen zijn ontworpen door architect Benedict Kraus en worden gebouwd door BAM Wonen. Sinds oktober 2019 wordt er gebouwd en de oplevering is voor de zomer van 2020.


Dinsdag 26 november van 17.00 tot 19.00 uur is er een infoavond bij LEKSTEDEwonen (Hogelandsweg 44 in Vianen). Dan is alle verhuurinformatie beschikbaar, zoals de plattegronden, huurprijzen en toewijzings-voorwaarden. Meer informatie is te vinden op www.lekstedewonen.nl.

De verhuur start 26 november en belangstellenden kunnen tot en met maandag 9 december 08.00 uur reageren via www.woningnetregioutrecht.nl.

Deel op social media