De Willem en De Zwijger genomineerd voor Techniek Nederland Innovatie Award 2019

2 december 2019 13:40

De eerste nul-op-de-meterappartementen met vijf woonlagen De Willem en de Zwijger zijn genomineerd voor de Techniek Nederland Innovatie Award 2019!

We staan in de top 10 van de Techniek Nederland Innovatie Award 2019. Een nominatie is natuurlijk al een topprestatie maar om deze award te kunnen winnen, hebben we jouw hulp nodig. Breng voor 20 december je stem uit via de website van Techniek Nederland en misschien slepen we deze mooie titel in de wacht tijdens het Innovatiecongres op 4 februari in de Jaarbeurs Utrecht.

Samen met ketenpartners Woonstichting ’thuis en NB Architecten ontwikkelden en realiseerden we deze sociale NOM-huurwoningen. ‘De Willem’ en ‘De Zwijger’ voorzien zelf in alle energie die nodig is. Hiervoor zijn niet alleen zonnepanelen op het dak geplaatst maar ook zonnepanelen bevestigd op de speciaal hiervoor ontworpen gevels. Hiermee wordt genoeg energie opgewekt voor onder andere warmte in de woningen, het verwarmen van water en elektra voor huishoudelijk gebruik. Door naast het dak ook de gevel van dunne film zonnepanelen te voorzien, zijn we erin geslaagd om beide complexen compleet NOM te krijgen.

In het complex worden 40 woningen van 70 m2 en 8 woningen van 50 m2 inclusief gemeenschappelijk ruimte en lift gerealiseerd. Alle appartementen zijn bedoeld voor de sociale huursector. Alle 48 woningen worden gemonitord conform NOM-keur. Tevens worden de hemelwaterafvoeren niet rechtstreeks op het riool gekoppeld, maar op een wadi aangesloten om het gemeenteriool te ontlasten bij flinke regenbuien. Ook zijn alle appartementen van individuele warmtepompen met bodemlussen, balansventilatie en een individuele omvormer voorzien.

Lees hier meer achtergrondinformatie over dit innovatieve project. Wil jij ook dat we deze mooie award met De Willem en de Zwijger in de wacht slepen? Stemmen kan nog tot 20 december. Alvast bedankt voor je stem!