Lefier en BAM Wonen tekenen overeenkomst voor verduurzaming van 71 woningen naar nul-op-de-meter in Klazienaveen

Lefier en BAM Wonen hebben overeenstemming bereikt over de verduurzaming van 71 woningen in de Sterrenbuurt in Klazienaveen. Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed bij Lefier, en Jasper Blanken, directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen, hebben hiervoor de overeenkomst getekend. Inmiddels heeft ruim 80% van de bewoners al ingestemd met de verduurzaming van hun woningen. Het is het vijfde verduurzamingsproject in de ketensamenwerking tussen Lefier en BAM Wonen.  

Naar verwachting wordt in februari 2020 gestart met de verduurzaming. De 71 sociale huurwoningen uit de jaren zestig worden in bewoonde staat gerenoveerd naar nul-op-de-meter (NOM). Voor bewoners resulteert de renovatie in duurzame, comfortabele en veilige woningen met een nieuwe uitstraling tegen dezelfde woonlasten. Voortaan voorzien zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte-terugwin-installatie de woning van warmte en elektra. De installaties van de NOM-woning zorgen ervoor dat (over het jaar gezien) minimaal zoveel energie duurzaam wordt opgewekt als een huishouden normaliter gebruikt.

‘We willen zo snel mogelijk van het aardgas af en onze bewoners comfortabele woningen bieden met stabiele energielasten’ zegt Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed bij Lefier. ‘Dit is het derde project met onze bouwpartner BAM Wonen’. ‘Het enthousiasme bij de bewoners is groot en dat is erg leuk om te zien. BAM Wonen kijkt uit naar het voortzetten van de samenwerking met Lefier en hoopt nog vele bewoners blij te maken met een duurzame NOM-woning’, aldus Jasper Blanken, directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen.

Planning

BAM Wonen verwacht het project in mei 2020 op te kunnen leveren. BAM is koploper in het realiseren van de nul-op-de-meter-woning met meer dan 1600 NOM-woningen in voorbereiding, in uitvoering of gerealiseerd en heeft hiervoor als eerste bouwer in Nederland een volledig NOM-keur ontvangen. Hiermee zijn de kwaliteit en beloofde prestaties van de NOM-woningen officieel gegarandeerd.

Deel op social media