HEEMwonen en BAM Wonen geven startsein voor duurzame opknapbeurt Abdissenbosch

21 februari 2019 14:51

Bericht HEEMWonen

Onlangs tekenden Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen en Marjo Vankan, directeur-bestuurder van HEEMwonen de aannemingsovereenkomst voor de opknapbeurt van 121 woningen in de buurt Abdissenbosch. Onder de naam ‘Duurzaam Abdissenbosch’ knappen HEEMwonen en BAM Wonen de woningen op tot energiezuinige woningen. Het belangrijkste doel is om de woonlasten van de bewoners te verlagen.

‘warme jas’ leidt tot lagere woonlasten voor bewoners

Met name aan de buitenkant krijgen de woningen een geheel nieuw uiterlijk. BAM Wonen reinigt de gevels en vernieuwt de voegen. De kozijnen en voordeuren  worden vervangen en voorzien van extra isolerend glas. Door het isoleren van de spouwmuren en het vervangen en isoleren van de daken krijgen de woningen een ‘warme jas’. Op het dak komen zonnepanelen. Door deze maatregelen gaan de bewoners naar verwachting besparen op hun woonlasten. Het binnenklimaat van de woningen verbetert door het plaatsen van een mechanisch ventilatiesysteem. Daar waar de verwarmingsketels verouderd zijn, worden deze vervangen door nieuwe hoogrendementketels.  

modelwoning als voorbeeld.
Zowel BAM Wonen als HEEMwonen vinden het belangrijk dat de bewoners goed geïnformeerd worden. BAM Wonen maakt een modelwoning die als voorbeeld dient voor de bewoners. In deze modelwoning zien bewoners het uiteindelijk resultaat van deze duurzame opknapbeurt. Voorafgaand aan de werkzaamheden bezoeken wij de bewoners thuis. Tijdens dat huiskamergesprek ontvangen de bewoners uitleg over de werkzaamheden die in én aan de woning uitgevoerd worden.

Omdat het een groot project betreft voert BAM Wonen de werkzaamheden gefaseerd uit per blok woningen. De werkzaamheden aan het eerste blok woningen starten naar verwachting medio augustus 2019. Het gehele project is vermoedelijk april 2020 klaar.