Kleine Meierij en BAM Wonen leveren 22 energieneutrale sociale huurwoningen op in Heeswijk-Dinther

13 februari 2019 16:11

Heeswijk-Dinther, 13 februari 2019 - Kleine Meierij en BAM Wonen hebben 22 energieneutrale sociale huurwoningen opgeleverd de wijk Rodenburg in Heeswijk-Dinther. De eerste bewoners ontvingen vandaag de sleutel uit handen van Simon Jansen, directeur-bestuurder van Kleine Meierij.

NOM-woningen

De eengezinswoningen bestaan uit tussen- en hoekwoningen en zijn verdeeld in twee blokken van vijf woningen en twee blokken van zes woningen. De woningen worden energieneutraal opgeleverd: goed geïsoleerde nul-op-de-meter (NOM)-woningen met zonnepanelen op het dak. “Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van Kleine Meierij en St. Joseph (de fusiepartner van Kleine Meierij)”, aldus Simon Jansen. “We willen het woningbezit verduurzamen”. Zowel in bestaande bouw als nieuwbouw streven de corporaties naar verduurzaming ten gunste van het milieu, maar vooral ook ten gunste van de huurders die in een gezonder huis wonen met lagere vaste lasten.

Een mooie woonomgeving

Gemeente Bernheze streeft ernaar zoveel mogelijk woningzoekenden een mooie woonomgeving aan te bieden. De 22 woningen maken onderdeel uit van het grotere Rodenburg plan in Heeswijk-Dinther. In dit plan komen in opdracht van de gemeente uiteindelijk 130 tot 150 woningen. Dertig procent van alle woningen binnen dit project is bestemd voor sociale huur, waaronder deze 22 woningen die Kleine Meierij liet realiseren door BAM Wonen. Het ontwerp komt van Leenders Architecten. 

Fotobijschrift: v.l.n.r: Simon Jansen, directeur-bestuurder Kleine Meierij, de nieuwe bewoners en Peter van Boekel, Wethouder/1e locoburgemeester Bernheze