Bewoners in Alblasserdam stemmen in met onderhouds- en verduurzamingsplannen

4 maart 2019 13:36

Meer dan 85% van de 224 huishoudens, verdeeld over drie appartementencomplexen, aan de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam heeft ingestemd met de verduurzaming van hun woning en het complex. Tegelijk met de verduurzaming wordt ook regulier onderhoud uitgevoerd. BAM Wonen start eind maart 2019 in opdracht van woningcorporatie Woonkracht10 met de uitvoering van de werkzaamheden. Naar verwachting worden de appartementencomplexen in het vierde kwartaal van 2019 opgeleverd. 

Meer wooncomfort

Door de energetische maatregelen die in bewoonde staat worden uitgevoerd, gaan alle woningen van energielabel F naar energielabel A. De schil van de appartementencomplexen wordt geïsoleerd met een Rc-waarde van 4,5 tot 6,0. Deze waarde komt overeen met de eis die momenteel wordt gesteld aan de isolatie bij nieuwbouw. De woningen worden bovendien voorzien van triple glas. Tevens wordt het collectieve verwarmingssysteem vervangen en ingericht op lage temperatuurverwarming. Het wooncomfort wordt ook verbeterd door de toevoeging van zelfregulerende roosters en het groot onderhoud aan het ventilatiesysteem.   

Wim Vlierhuis, Manager Vastgoed bij Woonkracht 10: ‘De voorbereiding heeft de nodige tijd in beslag genomen. We zijn blij dat de uitvoering spoedig start en hebben er vertrouwen in dat BAM Wonen dit project soepel laat verlopen waarop wij en bewoners straks tevreden kunnen terugkijken. Met dit project is Woonkracht10 een stap dichter bij haar duurzaamheidsdoelstellingen’.

Frisse uitstraling

Tijdens de verduurzaming worden ook direct de onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. De kopgevels krijgen een geheel nieuw uiterlijk door de toepassing van minerale steenstrips op het isolatiepakket. De kozijnen van de woningen worden geschilderd. Waar nodig worden de keuken, badkamer en het toilet vervangen. Door de galerijverhoging en bredere toegangsdeuren is de woning straks beter toegankelijk voor senioren. De balkon- en galerijhekwerken worden vervangen waardoor het gebouw weer een nieuwe frisse uitstraling krijgt. De bewoners kunnen tijdens de verduurzaming en het onderhoud in de eigen woning blijven wonen.

Dit is het tweede onderhoudsproject dat BAM Wonen en haar partners in opdracht van Woonkracht10 gaat uitvoeren. Pieter de Hoochplaats is een vervolg van het eerder verduurzamen van 224 woningen aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam.