Circa 600 sociale huurwoningen Project Change= (Jongerenhuisvesting) Amsterdam Zuidoost opgeleverd

Circa 600 sociale huurwoningen Project Change= (Jongerenhuisvesting) Amsterdam Zuidoost opgeleverd

Change= en BAM Wonen hebben het totale appartementencomplex Change= (Jongerenhuisvesting) in Amsterdam Zuidoost opgeleverd. Daarmee zijn 596 nieuwe sociale huurappartementen voor werkende jongeren toegevoegd in Amsterdam. Tijdens de overdracht heeft BAM Wonen de grote sleutel van het pand symbolisch overhandigd aan Ralph Mamadeus en Bas Maingay van Change=.

Change= heeft samen met BAM Wonen het appartementencomplex, gelegen aan de Dolingadreef in Amsterdam Zuidoost, ontwikkeld. Het ontwerp van het gebouw is van OZ Architecten. BAM Wonen is in maart 2017 gestart met de bouw. De oplevering van de appartementen heeft in twee fases plaatsgevonden. De 338 woningen en de algemene ruimtes zijn in december 2018 opgeleverd en begin januari 2019 kregen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe woning. Gisteren zijn de laatste 258 woningen en alle commerciële ruimtes opgeleverd. Vanaf 1 april krijgen de bewoners van de nu opgeleverde woningen hun sleutel. Alle woningen zijn verhuurd.

Kwalitatief goede en betaalbare huisvesting voor starters is schaars in de stad. Mensen die werkzaam zijn in sectoren als onderwijs of zorg hebben grote moeite om woonruimte te vinden. Het project Change= Amsterdam Zuidoost zorgt voor 596 nieuwe betaalbare huurappartementen. De woningen zijn elk circa 28 m2 groot. Het community-concept biedt veel meer dan alleen woonruimte. Dit concept spreekt deze doelgroep sterk aan. Er is bijvoorbeeld een grote loungehal met bemenste receptie en werkplekken, een gezamenlijke woonkamer en binnenkort openen ook een grote fitnessaccommodatie en het restaurant Eten bij Mama in het gebouw. Bewoners en buurtbewoners kunnen hier tegen vergoeding gebruik van gaan maken.

Wat Change= bijzonder maakt, is dat de woonlasten zo laag mogelijk worden gehouden, zodat de appartementen bereikbaar blijven voor de doelgroep. De totale woonlasten inclusief alle bijkomende kosten zoals glasvezelinternet, servicekosten en energie bedragen € 825. Voor het kwaliteitsniveau dat geboden wordt is Change= de goedkoopste in de markt. Minimaal 50% van de bewoners komt uit de buurt. Hier kunnen jonge mensen hun wooncarrière starten en na enkele jaren doorstromen naar reguliere huur- of koopwoningen.

Deel op social media