Vesteda en BAM Wonen hebben 79 woningen in Hoorn verduurzaamd

15 mei 2019 10:37

79 Huishoudens in de wijk Risdam-Zuid in Hoorn wonen vanaf heden in een duurzame en toekomstbestendige woning. BAM Wonen heeft in opdracht van Vesteda de woningen verduurzaamd van een onzuinig energielabel D en E naar een zuinig energielabel A. Door de maatregelen gaan de woningen gemiddeld 672 m3 gas besparen per jaar en levert het de wijk een CO2-reductie op van 167.445 kg per jaar.

De woningen gelegen aan de Brik en Sjees dateren uit de jaren zestig. Bewoners hadden voor de verduurzamingswerkzaamheden een matig geïsoleerde woning met als gevolg een hoge energierekening. Door het aanbrengen van bodemisolatie, het buitendaks isoleren van het dak, het aanbrengen van nieuwe geïsoleerde dakkapellen en het plaatsen van HR++ glas zijn de woningen beter geïsoleerd. Bij een goed geïsoleerde woning is het belangrijk dat deze goed wordt geventileerd. Daarom is in iedere woning het bestaande ventilatiesysteem vervangen door een nieuw energiezuinig ventilatiesysteem.

Naast de verduurzamingswerkzaamheden zijn er ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de woningen. Er zijn nieuwe dakpannen gelegd, de kozijnen zijn opnieuw geschilderd en het voegwerk is hersteld. Door deze werkzaamheden heeft de wijk weer een frisse uitstraling gekregen.

Tot slot zijn er zonnepanelen op de daken geplaatst, waardoor de woningen vanaf heden zelf een gedeelte van hun energie opwekken. Het projectteam is trots op het eindresultaat en bewoners zijn tevreden met hun vernieuwde woning.

Sinds vorig jaar zijn de woningen in Hoorn bezit van Vesteda. Voorheen was dit eigendom van Delta Lloyd. In opdracht van Delta Lloyd heeft BAM Wonen eerder een project gerealiseerd. Dit is het tweede project waarbij BAM Wonen in opdracht van Vesteda woningen heeft verbeterd en verduurzaamd.

Deze verduurzamingsoperatie past binnen de duurzaamheidsambities van Vesteda. Tegen het einde van 2020 heeft ten minste 80% van de woningen van Vesteda een energielabel A, B of C; niet meer dan 20% van de woningen van Vesteda zal energielabel D hebben; en Vesteda zal ernaar streven om nul huizen te hebben met labels E, F of G.