Bewoners in Capelle aan den IJssel stemmen in met duurzamer wonen

13 juni 2019 09:33

BAM Wonen start dit najaar in opdracht van woningcorporatie Havensteder met het verduurzamen van 212 huurwoningen aan de Kievitlaan in Capelle aan den IJssel. Hierbij staat minder energieverbruik, hoger wooncomfort en lagere woonlasten voor bewoners centraal. Meer dan 70% van de bewoners heeft ingestemd met het plan. In totaal duren de werkzaamheden twaalf maanden. De bewoners kunnen tijdens de verduurzaming in hun eigen woning blijven wonen.

Lagere energiekosten

Jaarlijks investeert Havensteder zestien miljoen euro extra in het isoleren van haar woningen. “Dat is wat ons betreft de eerste stap in de energietransitie”, aldus Henk Rotgans, directeur Onderhoud en Ontwikkeling. “Energie die je niet verbruikt hoef je immers niet op te wekken. De lagere energiekosten dragen bij aan zowel lagere woonlasten als meer comfort voor de huurders.”  

Als duurzaamheidspartner van Havensteder voert BAM Wonen de werkzaamheden uit. Naast het isoleren van de woningen, wordt asbest verwijderd, het voegwerk hersteld, het metselwerk gereinigd en een speciale beschermlaag op de gevels aangebracht. Verder worden alle kozijnen en voordeuren vervangen en geschilderd, wordt het houtwerk geschilderd en overal HR++ glas geplaatst.

Meer wooncomfort

De woningen voelen straks comfortabeler aan. Tocht behoort tot het verleden dankzij het isoleren van gevels, daken, kruipruimtes en bergingen. Bij een geïsoleerde woning is het belangrijk dat deze goed wordt geventileerd. Elke woning krijgt daarom een nieuw, individueel ventilatiesysteem en ventilatieroosters.

Besparing

Met deze ingreep wordt meer dan 80.000 m³ gas per jaar bespaard en vermindert de CO₂ uitstoot met 152.640 kg per jaar.

Dit is het derde project dat BAM Wonen voor Havensteder uitvoert. Dit jaar is BAM Wonen benoemd tot duurzaamheidspartner van Havensteder en gaat samen met drie andere partijen in opdracht van Havensteder werken aan het verduurzamen van 3500 woningen in Rotterdam en omgeving