Feestelijke voortgang bouw Park Hooglede Vlaardingen

Feestelijke voortgang bouw Park Hooglede Vlaardingen

Bericht AM

Wethouder Ivana Somers-Gardenier van de gemeente Vlaardingen en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM (in de hoedanigheid van Park Hooglede B.V.) heffen samen met de toekomstige bewoners tijdens een feestelijke bijeenkomst het glas op de voorspoedige voortgang van de bouw van 57 woningen in fasen 8 en 9 in het project Park Hooglede in Vlaardingen. Bijna alle woningen zijn verkocht en de laatste woning is onder optie. De oplevering van fase 8 is voorzien voor het tweede kwartaal 2020. Fase 9 wordt naar verwachting in het najaar van 2019 opgeleverd.

De feestelijke bijeenkomst om de voortgang van de bouw te vieren markeert een bijzonder moment: inmiddels is al meer dan de helft van de circa 245 woningen opgeleverd die in totaal in Park Hooglede worden gerealiseerd. Dat gebeurt in verschillende fasen. Medio 2020 zal naar verwachting de verkoop van fase 10 starten. Met de bouw van deze laatste fase van circa 27 woningen wordt de realisatie van Park Hooglede afgerond. Vlaardingen is dan een bijzonder woongebied rijker.

Park Hooglede

Park Hooglede ligt op het terrein van het voormalige Holy (Vlietland) Ziekenhuis, direct aan de Vlaardingse Vaart. Met in het westen de Broekpolder en in de directe omgeving het centrum van Vlaardingen, biedt Park Hooglede zowel de rust van de natuur als de levendigheid van de stad. Het plan omvat naast woningen ook een Medisch Centrum met onder meer een huisartsenpraktijk, apotheek en ruimte voor fysiotherapie. De variatie aan woningtypes is groot: vrijstaande villa’s, twee-onder-een-kapwoningen, eengezinswoningen en appartementen. De woningen worden in een klassieke architectuurstijl gerealiseerd, met onder meer klassieke kappen en mooie bakstenen erkers. Elke woning heeft unieke kenmerken wat zorgt voor een gevarieerde levendige woonwijk, die vooral gewild is bij inwoners uit Vlaardingen en de directe omgeving. De woningen zijn ontworpen door Van Egmond totaal architectuur. De realisatie van de woningen is in handen van BAM Wonen.

Fase 8 bestaat uit 41 eengezinswoningen van diverse woningtypen. In fase 9 worden 16 twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. De prijzen van de woningen liepen uiteen van € 348.500,- tot en met € 579.500,- v.o.n. Duurzaamheid speelt in alle fasen een zeer belangrijke rol. Zo worden de woningen in fase 9 standaard voorzien van een warmte-koudeopslag (WKO-installatie), zonnepanelen en vloerverwarming en -koeling. In fase 8 is dit als optie aangeboden waar de kopers voor konden kiezen. Dit betekent gasvrij stoken en koken en heeft als voordeel een schoon, veilig, aangenaam en constant binnenklimaat.

Deel op social media