LEKSTEDEwonen en BAM Wonen tekenen overeenkomst voor de realisatie van 27 huurwoningen in Hoef en Haag

22 juli 2019 12:55

LEKSTEDEwonen en BAM Wonen hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van 27 sociale huurwoningen in ‘Het Dorpshart’ van Hoef en Haag. Ed de Groot, directeur LEKSTEDEwonen en Tom Jongen, directeur Utrecht & Noordoost bij BAM Wonen hebben hiervoor de overeenkomst ondertekend. Het is het derde project dat BAM Wonen voor LEKSTEDEwonen in Hoef in Haag realiseert.

27 eengezinswoningen
Het ontwerp van de 27 woningen is ontleend aan de BAM Wooncollectie en kenmerkt zich door een Oudhollandse architectuurstijl. Het worden royale vierkamerwoningen met een woonoppervlak van 114 m2. De duurzame en energiezuinige woningen worden voorzien van een luchtwater warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. Net als in de vorige fases is er veel aandacht voor de erfafscheidingen bij de voor- en achtertuinen in samenhang met de inrichting van het openbaar gebied. Na de bouwvakantie wordt gestart met de bouw van de woningen en de verwachting is dat de woningen eind 2020 worden opgeleverd. 

Succesvolle samenwerking
Dit is het derde project dat BAM Wonen voor LEKSTEDEwonen in Hoef in Haag realiseert. In 2017 heeft BAM Wonen de eerste 36 huurwoningen opgeleverd aan LEKSTEDEwonen. Momenteel zijn er 39 huurwoningen in aanbouw die eind dit jaar worden opgeleverd. Ed de Groot: “Wij zijn blij opnieuw goede afspraken te hebben gemaakt over het product uit de BAM Wooncollectie, waardoor wij in staat zijn een betaalbare huurwoning te kunnen exploiteren”.

Forse groei en belangstelling
Het nieuwe dorp aan de Lek is afgelopen twee jaar fors gegroeid: van polder naar een echt dorp. Met een mix van verschillende woningtypen, huur- en koopwoningen in de wijken ‘Het Dorpshart’ en ‘Het Lint’. Inmiddels zijn er al bijna 500 woningen opgeleverd of in aanbouw genomen.

Er is een grote belangstelling voor de woningen in Hoef en Haag, zowel in de koop- als huursector. Zo reageerden meer dan 1.000 woningzoekenden op de vorige 39 huurwoningen in ‘Het Dorpshart’. De vraag naar betaalbare woningen blijft groot en met ruim 5.500 ingeschreven woningzoekenden in Vianen is het nieuw bouwen van huurwoningen ‘noodzakelijk’.

Meer informatie
Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen en start verhuur, kunnen zich inschrijven voor de LEKSTEDEwonen ‘Nieuwsbrief Hoef en Haag’ op www.lekstedewonen.nl.