BAM Wonen renoveert in opdracht van HEEMwonen 102 woningen in Gracht Kerkrade

BAM Wonen renoveert in opdracht van HEEMwonen 102 woningen in Gracht Kerkrade

(Bericht HEEMwonen)

In opdracht van HEEMwonen renoveert BAM Wonen 102 woningen aan de Boudewijn-Eik en Lourdesstraat in Kerkrade. Eind oktober wordt gestart met de woningverbetering, waarbij zowel duurzaamheidsmaatregelen als onderhoud worden uitgevoerd. De oplevering staat gepland voor de zomer van 2021. 

Staat appartementen

De woningen aan de Boudewijn-Eik en Lourdesstraat zijn gebouwd in 1974. De isolatie en ventilatie van de woningen voldoet niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Door duurzame maatregelen te treffen verbruiken de woningen en algemene ruimtes na de werkzaamheden minder energie. Tegelijk wordt er aandacht besteed aan een goed binnenklimaat en wordt groot onderhoud gepleegd. De uitgevoerde werkzaamheden omvatten onder andere: het isoleren en vervangen van de daken en deze voorzien van zonnepanelen; de kopgevels aan de buitenzijde isoleren en het vervangen van de bestaande galerij- en balkonhekwerken; alle kozijnen worden voorzien van HR++ glas en nieuwe draaiende delen; de ventilatiesystemen worden vernieuwd en gereinigd en het gebouw wordt voorzien van LED verlichting.Verduurzamingsopgave

De renovatie van de flats aan de Boudewijn-Eik en Lourdesstraat past in de verduurzamingsopgave van HEEMwonen. De woningcorporatie streeft naar het doorvoeren van energetische verbeteringen in de woningvoorraad. De woningen binnen dit complex komen na renovatie gemiddeld op een energielabel A. Bovendien voldoen de woningen aan de ambitie om betaalbare woningen aan te bieden. De verduurzamingsmaatregelen leveren de bewoners een besparing op in de maandelijkse energielasten en servicekosten. Dit project maakt onderdeel uit van de projectoverstijgende samenwerking die BAM Wonen en HEEMwonen begin 2020 met elkaar zijn aangegaan. Doel van de samenwerking is om lessen van projecten om te zetten naar concrete verbeteracties die bijdragen aan een hoge bewonerstevredenheid, product-, proces- en kostenoptimalisatie.

 

Deel op social media