Overeenkomst Dudok Wonen en BAM Wonen voor realisatie 65 sociale huurappartementen Anna’s Hoeve in Hilversum

Overeenkomst Dudok Wonen en BAM Wonen voor realisatie 65 sociale huurappartementen Anna’s Hoeve in Hilversum

Robert Jan Sliep, directeur Woonbedrijf bij Dudok Wonen, en Veronique Leenhouwers, directeur Noordwest bij BAM Wonen, hebben de overeenkomst getekend voor de realisatie van 65 sociale huurappartementen in de nieuwe wijk Anna’s Hoeve in Hilversum. De start bouw staat gepland voor april 2021. De oplevering van de woningen start naar verwachting in het derde kwartaal van 2022.

Het afgelopen half jaar heeft BAM Wonen samen met de partners Theo Verburg Architecten, Fundament Bouwadvies, Nieman de Raadgevende ingenieurs en Adviesbureau Visietech de aannemingsovereenkomst als bouwteam uitgewerkt.



De appartementen zijn verdeeld over twee bouwblokken van drie en gedeeltelijk vier bouwlagen die onderling zijn verbonden met een stalen loopbrug op de eerste en tweede verdieping. De huurappartementen variëren in grootte tussen 59m2 en 83m2. De appartementen zijn ontworpen door Theo Verburg Architecten.



Voor de installatie is in de bouwteamfase een aantal installatieconcepten onderzocht. De voor de appartementen gekozen installatie bestaat uit een collectief opwekkingssysteem met een all electric water-water warmtepomp die gekoppeld is aan een Dry Cooler. Drycoolers, ook wel droge koelers genoemd, zijn warmtewisselaars waarbij wordt gekoeld door omgevingslucht. Doordat het proceswater door een koelblok stroomt en over het koelblok een geforceerde luchtstroom plaatsvindt, zal de temperatuur van het water afnemen. Hieruit haalt de drycooler haar koeling. Twee Dry Coolers worden geplaatst op het platte dak van het gebouw. In de aparte centrale ruimte op de begane grond bevinden zich twee buffervaten van elk 1000 liter voor het warm tapwater en de drie warmtepompen. Door een inventief systeem van warmte uitwisseling wordt gedurende een groot deel van het jaar energiezuinig warm tapwater gebruikt.



De afgifte van warmte en koude vindt plaats middels vloerverwarming en vloerkoeling. Voor de koeling wordt gebruik gemaakt van een switch-over systeem. Dit betekent dat de appartementen in de maanden april/mei tot en met september/oktober gebruik kunnen maken van koeling. De appartementen worden voorzien in een natuurlijke toevoer en mechanische afvoer van lucht door middel van afzuigventielen in de benodigde ruimten.







Anna’s Berg


De wijk Anna’s Hoeve is gelegen aan de rand van de stad Hilversum en is volop in ontwikkeling. De wijk krijgt een parkachtige uitstraling met de voor Hilversum zo kenmerkende laanbomen. Anna's Berg is een opgeworpen berg en vormt de overgang tussen het woongebied en het terrein van de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie. Vanuit de wijk wordt de zuivering door de berg aan het oog onttrokken.



Bij de aanleg van de nieuwbouwwijk in 2015 werd de bouwlocatie gemiddeld een meter diep afgegraven en weer aangevuld met een leeflaag van dezelfde dikte. De vrijgekomen grond werd gebruikt voor de Anna’s Berg. Hierdoor ontstond een vrijwel onbegroeide uitkijkheuvel. De heuvel kreeg een parkachtig aanzien door de aanplant van planten en bomen en er werd een wandelpad aangelegd. De verharde paden hebben een lengte van bijna een kilometer. Op de helling aan de kant van de nieuwbouwwijk is een heuveltje aangebracht voor naar beneden gaande mountainbikers en sleeërs.

Deel op social media