Woningcorporatie Portaal en BAM Wonen verduurzamen 174 woningen aan de Nigerdreef in Utrecht

Verduurzaming woningen Nigerdreef in Utrecht

Woningcorporatie Portaal en BAM Wonen hebben overeenstemming bereikt over de verduurzaming van 174 appartementen in het complex aan de Nigerdreef in Utrecht. Meer dan 70% van de bewoners heeft ingestemd met het plan om hun woningen te verduurzamen. Voor BAM Wonen is dit het eerste project als partner in de ketensamenwerking voor de wijk Overvecht met Portaal. Doelstelling van Portaal is om de woningen te verduurzamen naar label A waarbij de warmtevraag gemiddeld onder de 50 kWh/m2 is. Portaal loopt hiermee vooruit op de nieuwe regelgeving voor energielabels. Door de maatregelen wordt er per jaar circa 70.500 m3 gas bespaard en vermindert de CO2-uitstoot met circa 126.600 kilo.

Verbeteren wooncomfort
Met de verduurzaming wordt het wooncomfort van de bewoners verbeterd. Meer dan 70% van de bewoners is positief over het plan om hun woning te verduurzamen, waarbij de gevelkozijnen worden vervangen door kunststof kozijnen en voorzien van HR++ glas. De woningvloeren en de buitenzijde van de voor- en achtergevels worden geïsoleerd evenals het nieuwe metselwerk aan de kopgevels. Alle toiletten worden vervangen en waar nodig kunnen bewoners op aanvraag in aanmerking komen voor een vernieuwde keuken en/of badkamer.

Vernieuwde entree
Dankzij een vernieuwde entree zijn de woningen na de verduurzaming beter toegankelijk voor minder valide mensen. De vernieuwde entree is ontworpen door architect Frank Stedehouder van Mex Architects.  

Start werkzaamheden
De start van de voorbereidende werkzaamheden staat gepland in februari 2021. BAM Wonen en Portaal stellen samen alles in het werk om de bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen. Rond april 2021 starten de eerste werkzaamheden. De verwachte oplevering is in de eerste helft van 2022.

Samen veilig doorwerken in de bouw
Vanwege het coronavirus heeft de gezondheid van de bewoners en medewerkers de hoogste prioriteit. Met behulp van speciale coronawerkprotocollen, gebaseerd op het landelijk protocol ‘samen veilig doorwerken’ van Bouwend Nederland, kan de renovatie op een veilige manier plaatsvinden. Tijdens de uitvoering stelt Portaal een logeerwoning ter beschikking waar bewoners kunnen verblijven gedurende de uitvoering van de werkzaamheden in hun woning. Bijkomend voordeel is dat bewoners hierdoor ook minder overlast ervaren van de werkzaamheden

Deel op social media