BAM Wonen start in opdracht van Maasdelta Groep realisatie van 59 sociale huurwoningen Het Balkon van Maassluis

BAM Wonen start in opdracht van Maasdelta Groep realisatie van 59 sociale huurwoningen Het Balkon van Maassluis

BAM Wonen is in opdracht van Maasdelta Groep gestart met de bouw van 59 sociale huurwoningen in het nieuwbouwproject Het Balkon van Maassluis. Het project bestaat uit 23 eengezinswoningen en 36 appartementen. Op woensdag 16 december 2020 heeft wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. volkshuisvesting en ruimtelijke ordening) de symbolische eerste paal geslagen van de 23 eengezinswoningen. BAM Wonen start begin volgend jaar met de bouw van de 36 appartementen. 

Met de bouw van de huurwoningen breekt ook de laatste fase van de realisatie van Het Balkon van Maassluis aan. Wethouder Sjoerd Kuiper: “Ik ben er als wethouder volkshuisvesting enorm trots op dat we hier op Het Balkon op deze prachtige plek aan de Waterweg, bij de metrohalte en Avonturis,  weer 59 sociale huurwoningen bouwen. Hiermee komen we tegemoet aan de grote vraag naar betaalbare woningen voor inwoners met een bescheiden inkomen. Het is mooi om te zien dat Maasdelta investeert in duurzame, betaalbare woningen in deze gemengde wijk waarin zo veel prachtige woningen worden gebouwd!”



De 59 sociale huurwoningen zijn verdeeld in twaalf driekamer eengezinswoningen en elf vierkamer eengezinswoningen, variërend in oppervlak van 100 m2 tot 107 m2. De conceptuele eengezinswoningen worden energiezuinig uitgevoerd met een warmtepomp en vloerverwarming.



De 36 driekamer maatwerk appartementen met een woonoppervlak variërend van 70 m2 tot 72 m2 worden gerealiseerd in een complex met vier woonlagen. Het appartementencomplex heeft een centrale toegang en één lift. Elke woning heeft een berging op de begane grond. Bij de appartementen is gekozen voor elektrische verwarming en een elektrisch doorstroomapparaat voor warm water. Alle woningen en appartementen worden voorzien van zonnepanelen en Warmteterugwinning (WTW) Unit.




BAM Wonen verwacht de eerste woningen in het derde kwartaal van 2021 op te leveren. De verwachte oplevering van de appartementen is in het tweede kwartaal van 2022.



Start verhuur

Naar verwachting worden de eengezinswoningen vanaf februari 2021 te huur aangeboden en de appartementen vanaf mei/juni 2021. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is het belangrijk om bij Woonnet Rijnmond als woningzoekende ingeschreven te staan. Meer informatie is te vinden op www.woonnetrijnmond.nl.



Het Balkon van Maassluis

Het Balkon van Maassluis wordt ontwikkeld door de Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis (BPD Ontwikkeling en Maasdelta Groep) in samenwerking met de gemeente Maassluis. Meer informatie vindt u op www.hetbalkonvanmaassluis.nl.

Deel op social media