BAM Wonen start sloop voormalige FNV-pand in Woerden

3 december 2020 09:45

BAM Wonen is gestart met de sloop van het voormalige FNV-pand aan de Houttuinlaan in Woerden. Op de locatie realiseert BAM Wonen samen met GroenWest 265 appartementen in het project De Houttuin, de nieuwe hotspot om te wonen.

Wonen en werken in de Houttuin

De Houttuin is een ontwikkeling van BAM Wonen en woningcorporatie GroenWest in samenwerking met de gemeente Woerden. In de Houttuin komen zes moderne en duurzame woongebouwen met in totaal 265 appartementen. Deze zijn verdeeld over 82 sociale huurappartementen voor GroenWest, 99 vrije sector huurappartementen en 84 koopappartementen. Karin Verdooren, directeur GroenWest: “Met de start van de sloop komt de bouw van de appartementen weer een stap dichterbij. En dat is goed nieuws, want er is een grote vraag naar woningen.” BAM Wonen is eerder deze maand gestart met de verkoop van de eerste 42 koopappartementen.

Bij de herontwikkeling worden wonen en werken gecombineerd met andere stedelijke voorzieningen in de directe nabijheid van het aantrekkelijke centrum van Woerden en een NS-station op loopafstand. Er wordt geparkeerd in een gebouwde parkeervoorziening.

Met de start van de sloopwerkzaamheden wordt een begin gemaakt met de transformatie van bedrijventerrein Nieuw-Middelland naar een gemengd stedelijk woongebied. Arjan Noorthoek, wethouder en verantwoordelijk voor Middelland: “Een belangrijke stap voor Woerden: het eerste leegstaande kantoorpand in dit gebied maakt plaats voor woningen. Komende jaren zullen er meer volgen. Zo wordt Nieuw-Middelland een levendige wijk waar het goed wonen en werken is.” 

Tom Jongen, directeur Utrecht & Noordoost bij BAM Wonen: “We zijn supertrots en blij met deze mijlpaal en kijken uit naar de start van de realisatie van dit groene project waarbij we een invulling geven aan de grote vraag naar betaalbare woningen in Woerden.”

De bouw start medio 2021 en de eerste woningen worden halverwege 2022 opgeleverd. Het totale project wordt naar verwachting in de eerste helft van 2023 opgeleverd.