CBRE Global Investors tekent overeenkomst met BAM Wonen voor 99 huurappartementen in Woerden

16 december 2020 08:33

(bericht CBRE)

CBRE Global Investors heeft een turnkey overeenkomst gesloten met BAM Wonen voor 99 huurappartementen in project De Houttuin in Woerden. De appartementen worden onderdeel van het CBRE Dutch Residential Fund, het niet-beursgenoteerde woningvastgoedfonds van de CBRE Global Investors. De Houttuin omvat in totaal 265 appartementen verspreid over zes moderne en duurzame woongebouwen waarvan 99 middenhuurappartementen, 84
koopappartementen en 82 sociale huurappartementen.

Paul Oremus, Country Manager Netherlands & Fund Manager CBRE Dutch Residential Fund: “Wij zijn heel blij dit project samen met een toonaangevend bouwbedrijf als BAM Wonen te kunnen realiseren. Het draagt bij aan onze ambitie een constructieve samenwerkingspartner te zijn voor lokale overheden in het toevoegen van veel meer duurzame huurwoningen in het middensegment van de woningmarkt.”

De Houttuin – een ontwikkeling van BAM Wonen en woningcorporatie GroenWest samen met gemeente Woerden - combineert wonen, werken en recreëren met stedelijke voorzieningen dicht bij het centrum en NS Station van Woerden. Het totale wooncomplex wordt voorzien van een eigen parkeergarage waarin ook ruimte komt voor kleinschalige voorzieningen zoals pakketbezorging en horeca. In het project is veel aandacht voor groen, duurzaamheid, klimaatadaptatie en een gezond leefklimaat.

De Houttuin is een omvangrijke herontwikkeling van bedrijventerrein Middelland-Noord naar een nieuw stedelijk woon- en werkgebied. BAM Wonen is recent gestart met de verkoop van de eerste 42 koopappartementen. De bouw start medio 2021 met een geplande oplevering van de eerste woningen halverwege 2022 en volledige oplevering van het project in de eerste helft van 2023. RemmersVanGorkom Vastgoedadviseurs begeleidt CBRE Global Investors bij het aankoopproces.