BAM Wonen levert 224 verduurzaamde appartementen in Alblasserdam op aan Woonkracht10

27 februari 2020 13:00

BAM Wonen heeft 224 verduurzaamde appartementen aan de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam, verdeeld over drie appartementencomplexen, opgeleverd aan Woonkracht10. Met de verduurzaming zijn de woningen uit begin jaren zeventig van een onzuinig energielabel F naar een zeer zuinig energielabel A gegaan.

Verduurzamingsmaatregelen
Door de uitvoering van de energetische maatregelen die in bewoonde staat zijn uitgevoerd, zijn alle woningen van energielabel F naar energielabel A gegaan. De schil van de appartementencomplexen is geïsoleerd met een Rc-waarde van 4,5 tot 6,0. Deze waarde komt overeen met de eis die momenteel wordt gesteld aan de isolatie bij nieuwbouw. De woningen zijn voorzien van triple glas. Tevens is het collectieve leiding- en radiatorensysteem vervangen en voorbereid op lage temperatuurverwarming. Het wooncomfort is verbeterd door de hoogwaardige isolatie-ingreep met toevoeging van zelfregelende roosters in de kozijnen in combinatie met het bestaande collectieve ventilatiesysteem.

“De woningen waren toe aan een energetische en onderhoudsingreep waarbij in een bouwteam een plan is ontwikkeld. De uitvoering nam ongeveer een jaar in beslag waarbij in goed overleg de optimale aanpak is bedacht, met aandacht voor zittende huurders. We zijn blij met het eindresultaat, de woningen staan er voor de komende periode weer goed bij”, aldus Wim Vlierhuis, Manager Vastgoed bij Woonkracht10.

Naast verduurzamingsmaatregelen zijn ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. De kopgevels zijn voorzien van minerale steenstrips op het isolatiepakket. De balkon- en galerijhekwerken zijn vervangen en de kozijnen van de woningen geschilderd. Waar nodig zijn de keuken, badkamer en het toilet vervangen. Daarnaast is de woning beter toegankelijk voor senioren door de galerijverhoging en bredere woningtoegangsdeuren.

“Alle betrokkenen hadden hetzelfde doel voor ogen: het realiseren van woningen die aan de huidige tijd en eisen voldoen. Comfortabel en energiezuinig en bovendien wonen in een schone, veilige en vooral harmonieuze leefomgeving die alle bewoners ten goede komt”, aldus Wim Schook, bewoner van Pieter de Hooch. “Als bewoner wil ik graag mijn dankbaarheid en waardering uitspreken over hoe we dit project samen hebben volbracht.  De verdiensten van BAM Wonen en alle andere betrokkenen dwingen waardering en respect af.”

Dit is het tweede onderhoudsproject dat BAM Wonen en haar partners in opdracht van Woonkracht10 hebben uitgevoerd. Pieter de Hoochplaats is een vervolg op het eerder verduurzamen van 224 woningen aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam.