BAM Wonen levert 51 verduurzaamde huurwoningen in IJsselstein op aan woningbelegger Vesteda

BAM Wonen levert 51 verduurzaamde huurwoningen in IJsselstein op aan woningbelegger Vesteda

BAM Wonen heeft 51 verduurzaamde huurwoningen opgeleverd aan woningbelegger Vesteda. Het gaat om woningen uit de jaren zeventig gelegen aan het Topaashof, Opaalhof, Parelpad en Alexandrietpad in IJsselstein. Met de verduurzaming zijn de woningen van een onzuinig energielabel D naar een zeer zuinig energielabel A gegaan. Door de maatregelen wordt er per jaar circa 59.000 m3 gas bespaard en verminderd de CO2-uitstoot met circa 106.000 kg per jaar. 

Verduurzamingsmaatregelen

Om energielabel A te bereiken zijn de daken, gevels, kruipruimte en gevelpanelen van de woningen geïsoleerd. Ook zijn alle ramen voorzien van HR++ glas en er is een CO2-gestuurde mechanische ventilatie geplaatst. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit en het wooncomfort van de woning. Daarnaast is bij een aantal woningen de verouderde cv-ketel vervangen.



Toekomstbestendig onderhoud

Naast verduurzamingsmaatregelen zijn er ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. BAM Wonen heeft onder andere het metselwerk in de gevels gereinigd en voorzien van een beschermlaag, het voegwerk en houtrot is hersteld en er zijn nieuwe dakpannen, draai- en klepkramen, dakgoten en regenpijpen geplaatst. Daarnaast zijn voordeur, achterdeur en kozijnen in een andere kleurstelling geschilderd dan voorheen. Dit zorgt ervoor dat de wijk een vernieuwde en frisse uitstraling heeft gekregen. 



"De renovatie is professioneel en volgens planning uitgevoerd. Ons huis ziet er weer keurig onderhouden uit en voelt bovendien heerlijk comfortabel aan. Daarnaast is het ook fijn dat we vanaf nu ook minder energie verbruiken", aldus een lid van de bewonerscommissie.



Natuurinclusief renoveren

Duurzaam renoveren betekent ook rekening houden met flora en fauna. Een ecoloog heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de gebouwbewonende soorten, waarna er verschillende maatregelen zijn getroffen. Voor vleermuizen en gierzwaluwen zijn zelfs blijvende aanpassingen gerealiseerd, zoals ingemetselde nestkasten in de kopgevels.  



Nu de 51 woningen zijn opgeleverd, is BAM Wonen begonnen met het verduurzamen van de andere negentig woningen van Vesteda in de naastgelegen wijk.

 

Deel op social media