BAM Wonen levert 93 verduurzaamde sociale huurwoningen in Maastricht op aan woningcorporatie Servatius

BAM Wonen levert 93 verduurzaamde sociale huurwoningen in Maastricht op aan woningcorporatie Servatius

BAM Wonen heeft 93 verduurzaamde sociale huurwoningen in de wijk Sint Maartenspoort opgeleverd aan woningcorporatie Servatius. Het gaat om 18 eengezinswoningen en 75 duplexwoningen gelegen aan de Parallelweg, Coclerstraat, Tischbeinstraat, Theodoor Schaepkensstraat en Van den Berghstraat. Het gaat om woningen uit 1910 die destijds als eerste sociale huurwoningen gebouwd zijn in Maastricht. Door de maatregelen wordt per jaar circa 70.000 m3 gas bespaard en vermindert de CO2-uitstoot met circa 125.000 kg per jaar. 

Verduurzamingsmaatregelen

Met de verduurzaming zijn de woningen van een zeer onzuinig energielabel D/E naar een zeer zuinig energielabel A gegaan. Om energielabel A te bereiken, zijn de daken, gevels, kruipruimte en gevelpanelen van de woningen geïsoleerd, alle ramen voorzien van HR++ glas en is er een CO2-gestuurde mechanische ventilatie geplaatst waardoor de luchtkwaliteit en het wooncomfort van de woning enorm verbetert. Monumentale waarde

Bijzonder aan dit project is de monumentale waarde van de woningen. Tijdens de woningverbetering is daarom samen met Teeken Beckers Architecten veel aandacht besteed aan het behouden van de architectuurstijl en zijn de woningen in oude glorie hersteld. Zo zijn er getoogde kozijnen uitgezocht die aansluiten bij de oorspronkelijke detaillering van de woningen. Daarnaast heeft de wijk een frisse uitstraling door de gereinigde gevels, vernieuwd knipvoegwerk en de gerestaureerde zinken dakkapellen.“De uitdaging van het project zat in het raakvlak tussen het in ere herstellen van de monumentale buitengevel enerzijds en het moderniseren van het leefklimaat voor onze bewoners in de woningen anderzijds. BAM Wonen heeft dit secuur en professioneel aangepakt en dat wordt ook beaamd door onze huurders”, aldus Vivian Eussen, directeur vastgoed, Servatius.

Deel op social media