BAM Wonen start bouw Change= wooncomplex in Utrecht Leidsche Rijn met 600 appartementen voor werkende jongeren

4 februari 2020 10:01

BAM Wonen start in opdracht van maatschappelijk conceptontwikkelaar Change= met de bouw van 600 betaalbare huurappartementen voor werkende jongeren in Utrecht Leidsche Rijn. Naast de Pathé bioscoop en gelegen aan het Berlijnplein wordt een nieuw, hoogwaardig wooncomplex gerealiseerd met studio-appartementen en een groene entree. Daarnaast bestaat het programma in de plint onder andere uit atelierwoningen voor kunstenaars, een sportschool, een restaurant en aanvullende ruimtes voor de invulling van het concept Change= waar werken, wonen, leren, leven, zorg & welzijn, mobiliteit en veiligheid centraal staan.

Change= creëert hier tevens als vastgoedinvesteerder woonruimte voor deze werkende jongeren die op de woningmarkt tussen wal en schip vallen omdat ze geen woning kunnen kopen of huren maar ook niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. 
 
Change= ontwikkelt community-concepten die aansluiten bij de behoeftes van specifieke doelgroepen. Om deze concepten kracht bij te zetten, bouwt Change= wooncomplexen om deze unieke visie te realiseren. Zelfstandige woonunits met eigen voorzieningen, in grote steden, met openbaar vervoer op loopafstand en met een zeer betaalbare huur. Hier wordt een breed scala van diensten aan toegevoegd, zodat onze bewoners optimaal de kansen van het leven kunnen benutten. In samenspraak met de gemeente Utrecht is besloten bijzondere aandacht te schenken aan kunstenaars onder de jongeren: 40 van de 600 appartementen worden voorzien van een atelier aan huis. Daarnaast zal Change= voorzien in een actieve community benadering die mede de kunstenaars binnen de woongemeenschap dient te ondersteunen. De innovatie-ambitie ligt hoog: samen met de ecosysteempartners van BAM Wonen en Change= is het streven met het wooncomplex in Leidsche Rijn één van de slimste en meest duurzame wooncomplexen van Nederland te realiseren. Voor informatie over het concept van Change= bezoek de website www.change-is.com.
 
Voor BAM Wonen is dit, na ‘Change= Amsterdam Zuidoost’ aan de Dolingadreef in Amsterdam (opgeleverd in 2019), het tweede Change= project. Het wooncomplex in Leidsche Rijn is ontworpen door de architecten Storimans Wijffels en Inbo. Hier wordt, naast de 600 appartementen voor werkende jongeren, een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd met plek voor circa 200 auto’s, waaronder elektrische deelauto’s. Op maaiveldniveau komt een gezamenlijke fietsenberging en een groot en uitnodigend entreegebied. In de plinten van de gebouwen is ruimte voor atelierwoningen, een sportschool, restaurant en aanvullende ruimtes voor de invulling van het concept Change=. De indrukwekkende gebouwen worden afgemaakt met een fraaie verbindingsbrug met Helix tussen de twee gebouwen en daktuinen op verschillende plaatsen en niveaus in het gebouw. BAM Wonen verwacht eind 2021 de eerste woningen aan Change= te kunnen opleveren.
 
BAM Wonen heeft als missie duurzaam en aangenaam wonen toegankelijk maken voor iedereen en is verheugd de samenwerking met Change= ook in dit project voort te zetten.