AM start verkoop 34 klimaatbestendige woningen in gebiedsontwikkeling Park Centraal in Tilburg

7 april 2020 09:53

Gebiedsontwikkelaar AM is de verkoop gestart voor 34 duurzame en ruime woningen in deelplan Het Groene Hof in gebiedsontwikkeling Park Centraal in Tilburg. De belangstelling voor de woningen is groot. Er zijn op dit moment al dertig woningen onder optie. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Park Centraal
De totale gebiedsontwikkeling van Park Centraal bestaat uit 360 woningen aan de rand van de Reeshof met een twee hectare groot park dat van noord naar zuid loopt. Het woningaanbod omvat een breed palet aan woningtypen in uiteenlopende prijscategorieën, van rijwoning tot royale twee-onder-een-kapwoning. De meeste woningen worden gerealiseerd in jaren dertig stijl, enkele andere in een contrasterende, moderne stijl. De woningen zijn ontworpen door Benedict Kraus. Bijna alle woningen in de voorgaande fases zijn verkocht.

Het Groene Hof
Het Groene Hof ligt aan uiterste noordzijde binnen Park Centraal. De wijk kenmerkt zich door een overwegend jaren dertig architectuur van de woningen met fraaie witte gevels in combinatie met een donkere plint en kozijnen. Alle woningen in deze wijk liggen aan of in directe relatie tot het centrale park. Er worden groene erfafscheidingen in de vorm van beukenhagen en hekwerken met groene beplanting aangelegd, wat de wijk een nog groener aanzicht geeft.

Het woningaanbod bestaat uit 32 twee-onder-een-kapwoningen en twee grote herenhuizen in een moderne stijl. De meeste twee-onder-een-kapwoningen hebben een erker aan de voorzijde en een zij-entree. In deze combinatie ontstaat bijvoorbeeld een ruime leefkeuken met vrij zicht over het park. Bewoners kunnen parkeren op eigen terrein of in vrijstaande garages. Daarnaast worden er parkeerhoven gemaakt met parkeerplaatsen in eigendom en voor openbaar gebruik. Het straatbeeld toont autoluw en is er volop ruimte voor kinderen om te spelen.

De woonoppervlaktes variëren van 160 m2 tot 172 m2 en alle woningen liggen op royale kavels tot wel 480 m2. De prijzen zijn vanaf € 334.950 tot en met € 494.950 v.o.n.

Duurzaam en klimaatbestendig wonen
Alle woningen worden uitgevoerd met een individuele combiwarmtepomp. Dit zorgt in combinatie met zonnepanelen en hoogwaardige isolatie voor een zeer energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is. Een combiwarmtepomp betekent een woning zonder gas en biedt de bewoners meerdere voordelen. Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, het verschaft een financieel voordeel en zorgt voor een grotere veiligheid binnenshuis. Ook bij de inrichting van het openbaar gebied is rekening gehouden met duurzaamheid. Het regenwater wordt niet afgevoerd via het riool maar naar het centrale park. Met de inrichting van het park, dat fungeert als waterbuffer, is hiermee rekening gehouden in de vorm van onder andere wadi’s. Dit zijn verzamelplaatsen waar regenwater kan infiltreren in de bodem of vertraagd kan worden afgevoerd naar het oppervlaktewater.

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios
Kopers ontvangen voor de indeling en afwerking van hun woning een uitnodiging voor een unieke experience bij Homestudios. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een klantreis en complete woonervaring, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Zo helpt het experience center Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken. Homestudios is een samenwerking van BAM en vele partners op het gebied van wonen.

Meer informatie over Het Groene Hof is hier te vinden