BAM Wonen en woningcorporatie GroenWest tekenen turnkey overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 82 sociale huurwoningen in De Houttuin in Woerden

BAM Wonen en woningcorporatie GroenWest tekenen turnkey overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 82 sociale huurwoningen in De Houttuin in Woerden

BAM Wonen en GroenWest hebben een turnkey overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van 82 sociale huurwoningen in de Houttuin in Woerden. De woningen worden gerealiseerd in twee appartementenblokken op de voormalige FNV-locatie. Het project bestaat uit zes appartementenblokken en een parkeergebouw. De overeenkomst is (digitaal) getekend door Karin Verdooren, directeur/bestuurder GroenWest en Tom Jongen, directeur Utrecht en Noordoost BAM Wonen. Met de ondertekening is een belangrijke stap gezet in de transformatie van het bedrijventerrein Middelland-Noord naar een aantrekkelijk woon- en werkgebied. 

Karin Verdooren: Voor GroenWest is deze ontwikkeling een manier om antwoord te geven op de dringende behoefte aan woningen. Het is een project waar we veel woningen in één keer kunnen realiseren op een mooie locatie. En natuurlijk blijven we actief op zoek naar meer geschikte locaties in de regio om sociale huurwoningen te kunnen realiseren.”

Tom Jongen: “Er is in Woerden grote vraag naar betaalbare woningen. BAM Wonen heeft als missie duurzaam en aangenaam wonen toegankelijk te maken voor iedereen en wij zijn er trots op dit in samenwerking met GroenWest en de Gemeente Woerden te kunnen realiseren.”

265 eengezinswoningen in campusopzet

Op de rand van het centrum van Woerden en op loopafstand van het centraal Station worden door BAM Wonen op de voormalige FNV-locatie zes appartementenblokken en een parkeervoorziening ontwikkeld. De setting is een groene stadscampus, conform het visiedocument Middelland-Noord van de Gemeente Woerden. In de opzet is veel aandacht voor duurzaamheid, klimaatadaptie en een gezond leefklimaat. Het project bestaat uit de realisatie van 82 sociale huurappartementen voor GroenWest, 141 vrije sector huurappartementen en 42 koopappartementen.

Groene inrichting

De appartementen zijn ontworpen door Groosman architecten en A3 architecten, beide uit Rotterdam. Bureau Karres en Brands uit Hilversum is verantwoordelijk voor de landschappelijke inrichting. Het openbare terrein wordt zoveel mogelijk “groen” ingericht, met ruimte en voorzieningen voor de natuurlijke omgeving van insecten, vogels en vleermuizen. Bij de realisatie van het parkeergebouw wordt gebruikgemaakt van materialen uit het voormalige FNV-gebouw.

Planning

Na de bouwvakantie wordt het voormalige FNV-gebouw gesloopt en de grond bouwrijp gemaakt. Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden begin 2021. De verwachte oplevering van de appartementen is in 2022 en 2023.

Deel op social media