BAM Wonen levert 25 duurzame woningen in historische stijl op in de stadsvernieuwing Trichterveld in Maastricht

BAM Wonen levert 25 duurzame woningen in historische stijl op in de stadsvernieuwing Trichterveld in Maastricht

BAM Wonen heeft in opdracht van Woningstichting Maasvallei 25 woningen in het project Trichterveld in Maastricht opgeleverd aan de bewoners. Met de oplevering van de woning aan de Timorstraat 4 in de unieke wijk Trichterveld, is de oplevering van fase 12 van de in totaal 13 fasen tellende herstructurering volbracht. De 25 nieuwbouwwoningen van fase 12 zijn in historische stijl geheel nieuw opgetrokken, waardoor de bewoners nu kunnen genieten van hedendaags wooncomfort. 

Fase 12 van Trichterveld bestaat uit 24 koopwoningen en 1 huurwoning die wordt opgenomen in het bestand van Woningstichting Maasvallei. De tweekappers en de vrijstaande woning beschikken over een royale tuin van circa 240m2 tot ruim 400m2 met eigen parkeergelegenheid. Alle woningen zijn volledig elektrisch uitgevoerd en worden verwarmd middels een warmtepomp. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst.



Al bijna twintig jaar wordt er gewerkt aan de vernieuwing van deze naoorlogse wijk, waarbij veel aandacht is uitgegaan naar handhaving van het historische karakter. De afspraken over hoe de wijk eruit moest komen te zien, zijn in 2004 uitgewerkt in een beeldkwaliteitsplan. Dit programma is in goed overleg met de bewoners van de buurt en de gemeente Maastricht tot stand gekomen. Dat heeft geresulteerd in de bouw van in totaal 219 woningen in een goede mix van sociale huurwoningen, koopwoningen en huurwoningen in het hogere segment.



In 2005 is gestart met de herstructurering van Trichterveld. Sindsdien heeft BAM Wonen in nauwe samenwerking met Maasvallei gewerkt aan de verbetering van de wijk. Gemiddeld genomen is elk jaar een bouwfase gerealiseerd van circa 20 tot 25 woningen.



Vervolg Trichterveld fase 13

De bouw van de laatste fase is inmiddels gestart en bestaat uit twaalf koopwoningen en veertien vrije sector huurwoningen. De huurwoningen worden ontwikkeld in opdracht van Wonen Limburg Accent, onderdeel van Wonen Limburg, en zijn gericht op het huursegment voor middeninkomens. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021.



Trichterveld

Trichterveld is een tuindorp in de stad. In de wijk Mariaberg liggen, omringd door groen, romantische witte huizen met oranjerode pannendaken. Om de wijk als nieuw te maken worden de woningen stap voor stap gesloopt en vervangen door nieuwe woningen in dezelfde stijl. De wijk is mooi gesitueerd, ruim van opzet en bevindt zich op korte afstand van onder andere winkelcentrum Brusselsepoort, de historische binnenstad van Maastricht en diverse in- en uitvalswegen

Deel op social media