BAM Wonen levert laatste woningen op in project Zouwdalveste in Maastricht

BAM Wonen levert laatste woningen op in project Zouwdalveste in Maastricht

BAM Wonen heeft de laatste woningen in het project Zouwdalveste in Maastricht opgeleverd aan de bewoners. Samen met de toekomstige bewoners is op feestelijke wijze stilgestaan bij de oplevering. BAM Wonen heeft in opdracht van gebiedsontwikkelaar AM in totaal 84 woningen in de wijk gerealiseerd.

Duurzame ontwikkeling

Gebiedsontwikkelaar AM startte in 2018 met de ontwikkeling van het gebied Zouwdalveste. De woningen zijn ontworpen door architect Bureau Boosten Rats. In Zouwdalveste staat duurzame ontwikkeling centraal. Van de totaal 84 woningen zijn veertien woningen opgeleverd als nul-op-de-meter-woning en 43 woningen zijn ‘all electric’ opgeleverd waarbij kopers de optie hadden hun woning energieneutraal te laten realiseren. Niet alleen bij de ontwikkeling van de woningen speelde duurzaamheid een rol, ook is de geplaatste openbare verlichting in de wijk volledig met LED uitgerust.

Nieuwste bewoners

In maart is BAM Wonen gestart met het opleveren van de laatste twintig woningen. Met de sleuteloverdracht van de Ballistaruwe 27 door Rob Kraft, uitvoerder bij BAM Wonen komt de opleverperiode tot een einde. Bewoners Daniël en Kim kunnen niet wachten om met hun vier kinderen, Raoul, Sem, Mirthe en Dex, de nieuwe woning tot hun thuis te maken. “Een nieuw huis en een nieuwe start, betekent voor ons zessen nieuwe kansen en avonturen in Zouwdalveste”, aldus de nieuwste bewoners van Zouwdalveste.



Het totale project van 84 nieuwbouwwoningen bestaat uit een variatie van twee-onder-één-kap-woningen, rijwoningen, hoekwoningen, vrijstaande woningen en bungalows. Dit diverse woonprogramma, in combinatie met de mooie vergezichten over het glooiende landschap, maakt Zouwdalveste tot een wijk waarin iedereen zich snel thuis zal voelen.



Zouwdalveste

Zouwdalveste combineert wonen in een groene natuurlijke omgeving met de stadse genoegens van cultuurstad Maastricht. Een unieke woonlocatie aan de rand van Malberg met de vrije natuur aan je voeten. De bewoners profiteren van de complete voorzieningen van het vernieuwde winkel- en gemeenschapscentrum Manjefiek Malberg. Hier vind je alles voor de dagelijkse boodschappen maar ook twee basisscholen en vele verenigingen. De multifunctionele sportvoorziening in de wijk nodigt uit om sportief te ontspannen. Dit maakt ZouwdalVeste de ideale woonwijk om te wonen, werken en genieten.

Deel op social media