BAM Wonen start de verduurzaming van 51 woningen in Leimuiden naar nul-op-de-meter

BAM Wonen start de verduurzaming van 51 woningen in Leimuiden naar nul-op-de-meter

BAM Wonen is in opdracht van Woondiensten Aarwoude gestart met het verduurzamen van 51 huurwoningen naar nul-op-de-meter (NOM) aan de Drechtlaan in Leimuiden. Hierbij staat minder energieverbruik, hoger wooncomfort en gelijkblijvende woonlasten voor bewoners centraal. BAM Wonen levert de eerste woningen naar verwachting in juli 2020 op. In totaal duren de werkzaamheden ongeveer drie maanden. De bewoners kunnen tijdens de verduurzaming in hun eigen woning blijven wonen.

Ketensamenwerking

De renovatie in Leimuiden is onderdeel van het verduurzamingsproject dat in 2020 uitgevoerd wordt. Ook 23 woningen in Woubrugge en 30 woningen in Langeraar worden getransformeerd naar NOM. Als duurzaamheidspartner van Woondiensten Aarwoude voert BAM Wonen de werkzaamheden uit. Niet eerder werden in de gemeente Kaag en Braassem en Nieuwkoop bestaande woningen zo ingrijpend verduurzaamd. Met deze totale ingreep vermindert de CO2 uitstoot met 445.537 kg/m3 per jaar.

Bestuurder Marcel Meulen: "Dit is de start van de ingrijpende verduurzaming van het bezit van Woondiensten Aarwoude in onze gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem. De komende vijf jaar doen wij een zware investering in beide gemeenten om ons bezit stevig te verduurzamen, een bijdrage te doen aan vermindering van de CO2 uitstoot en nog directer het beperken van de woonlasten voor onze huurders."

“We zijn trots op het tot stand komen van deze ketensamenwerking met Woondiensten Aarwoude en staan ervoor om het voor bewoners en beide partijen tot een succes te maken”, aldus Jasper Blanken, directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen.

Gelijkblijvende woonlasten

De renovatie naar NOM maakt de woningen energieneutraal en gasloos. De woningen worden volledig elektrisch door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte-terugwininstallatie. Daarnaast worden de daken, gevels en kruipruimtes geïsoleerd en worden de woningen voorzien van nieuwe kunststof kozijnen met triple glas. De installaties zorgen ervoor dat over een heel jaar de woning net zoveel energie opwekt als een huishouden gemiddeld verbruikt. Hierbij worden bij een gelijkblijvend gebruik gelijkblijvende woonlasten gegarandeerd aan de bewoners.

Overlast beperkt

De renovatie wordt in bewoonde staat uitgevoerd. Door het gekozen concept worden de gevels, daken en de energiemodule geproduceerd in de fabriek en prefab aangeleverd op de bouw. Hierdoor blijft de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk beperkt. Als het toch even te hectisch is, is er een zogeheten ‘rustwoning’ waar bewoners tijdelijk terechtkunnen. Woondiensten Aarwoude investeert in het verduurzamen van haar woningen zodat bewoners een veel comfortabelere woning krijgen, de woonlasten van bijna alle bewoners omlaag gaan en Woondiensten Aarwoude zo bijdraagt aan een beter milieu voor toekomstige generaties.

Samen veilig doorwerken in de bouw

BAM Wonen en Woondiensten Aarwoude willen samen graag dat de werkzaamheden doorgaan tijdens de coronacrisis. We doen dit volgens eigen gedetailleerde protocollen en volgens het landelijk protocol ‘samen veilig doorwerken’ van Bouwend Nederland. Dit protocol biedt duidelijkheid aan bedrijven, bewoners, opdrachtgevers, klanten en alle werkenden over veilig werken tijdens de coronacrisis. Hierin staat onder meer de manier waarop werkzaamheden bij mensen thuis veilig doorgang kunnen vinden. 

Deel op social media