BAM Wonen start oplevering 64 duurzame koopwoningen in Hoef en Haag nabij Vianen

BAM Wonen start oplevering 64 duurzame koopwoningen in Hoef en Haag nabij Vianen

BAM Wonen is gestart met de oplevering van 64 duurzame koopwoningen in deelplan Het Dorpshart fase 3 in Hoef en Haag nabij Vianen. De eerste bewoners hebben de sleutel ontvangen van hun nieuwe woning. BAM Wonen realiseert de 64 woningen in opdracht van Hoef en Haag CV (een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en BPD). 

De woningen zijn gebouwd in Oudhollandse architectuurstijl en het plan bestaat uit zestig rijwoningen en vier twee-onder-een-kapwoningen. De duurzame woningen zijn voorzien van een warmtepomp en 12 tot 26 zonnepanelen en zijn niet aangesloten op het gasnet. Gelijktijdig met de koopwoningen worden ook 27 sociale huurwoningen in opdracht van LEKSTEDEwonen gerealiseerd. De verwachting is dat eind juli alle woningen van fase 3 zijn opgeleverd. BAM Wonen heeft in de eerste twee fases ruim 300 woningen opgeleverd. De woningen voor fase 4 zijn in ontwikkeling.

Hoef en Haag, het nieuwe dorp aan de Lek

In samenwerking met de gemeente Vijfheerenlanden ontwikkelen AM en BPD Hoef en Haag, een nieuw en sfeervol dorp van 1800 woningen tussen Vianen en Hagestein. Op slechts een paar minuten wandelen van het karakteristieke dorp Hagestein en via de Lekdijk op 10 minuten fietsafstand van het gezellige centrum van Vianen. Bewoners beschikken hier over een ruime woning in een groene, waterrijke en historische omgeving aan de Lek, op vijftien autominuten van Utrecht. Hoef en Haag is volop in ontwikkeling. De eerste twee fases met circa zeshonderd woningen zijn al grotendeels gerealiseerd. Naast woningen komen er diverse voorzieningen waaronder een basisschool, supermarkt, kinderdagverblijf, gezondheidscentrum, kleinschalige winkels en horeca. Het deelplan Het Dorpshart fase 3 grenst aan twee zijden aan de Meander, de nieuw aangelegde watergang, en ligt vlakbij de kern van het nieuwe dorp Hoef en Haag.

Deel op social media