AM en SPF Beheer tekenen turnkey overeenkomst voor honderd duurzame huurwoningen binnen de gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius Haarlemmermeer

AM en SPF Beheer tekenen turnkey overeenkomst voor honderd duurzame huurwoningen binnen de gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius Haarlemmermeer

AM en SPF Beheer hebben een turnkey overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van honderd nul-op-de-meter (NOM) eengezinswoningen in de gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius (gemeente Haarlemmermeer). SPF Beheer koopt de woningen aan in opdracht van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer. De woningen zijn alle bestemd voor de verhuur (vrije sector). De bouw is in handen van BAM Wonen en gaat van start in juni 2020. Naar verwachting worden de eerste woningen in september 2021 opgeleverd.

De overeenkomst betreft honderd nul-op-de-meter eengezinswoningen met een woonoppervlakte van circa 125 m2, die worden gerealiseerd in twee deelplannen in de eerste fase. Bij NOM-woningen zijn de in- en uitgaande energiestromen in balans, inclusief het gebruik van huishoudelijke apparaten.Bauke Robijn van SPF Beheer: “Wij zijn trots op de aankoop van deze eengezinswoningen in een bijzondere omgeving binnen de Randstad, waarmee we een belangrijke bijdrage leveren aan de beschikbaarheid van eengezinshuurwoningen in deze regio. Deze NOM-woningen zijn een waardevolle en duurzame uitbreiding van onze vastgoedportefeuille en passen goed in onze strategie om te beleggen in duurzame huurwoningen op de betere locaties in Nederland. Ook in deze bijzondere tijden blijven wij investeren in dit soort goede projecten.”Peter Heuvelink van AM: “Landgoed Wickevoort is onderdeel van de westzijde Haarlemmermeer, waar op termijn 10.000 tot 15.000 woningen gerealiseerd gaan  worden. De overeenkomst tussen SPF Beheer en AM maakt het mogelijk om de eerste fase tot realisatie te krijgen en om aan de gestelde ambities voor Landgoed Wickevoort invulling te geven, waaronder het voorzien in de vraag naar duurzame huurwoningen.”De woningen kenmerken zich door een moderne architectuurstijl naar een ontwerp van VenhoevenCS en hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau. Verder zijn de deelplannen autoluw ingericht waardoor er voldoende ruimte is voor spelende kinderen en zijn de buitenruimten van de woningen gericht op het landschap aan de buitenzijde van het deelplan. De verkoop van de woningen aan SPF Beheer is begeleid door Capital Value.Landgoed Wickevoort, duurzaam en groen woongebied

AM realiseert ten zuiden van Heemstede, nabij Haarlem het woongebied Landgoed Wickevoort. Het gebied kenmerkt zich door veel bestaand en nieuw groen, ruimte en heeft een grote  waterpartij. De bestaande natuur wordt zoveel mogelijk behouden. In totaal worden de komende jaren circa 750 woningen gerealiseerd op Landgoed Wickevoort.

Op het landgoed neemt duurzaamheid een belangrijke plaats in. Niet alleen bij de woningen, maar ook in de voorzieningen. Zo worden de woningen uitgevoerd als Nul-op-de-meter of met een EPC = 0. Daarnaast komen er allerlei  voorzieningen zoals een duurzame boerderij, ‘Hoeve Wickevoort’, een boerderijwinkel, kleinschalige horeca, pakjeshub bij de toegangen  van de wijk, elektrische deelauto’s en - fietsen, eigen Wickevoort’s deelgereedschap en mooie wandelroutes. Alle toekomstige bewoners zijn straks automatisch lid van de beheervereniging Landgoed Wickevoort en kunnen hierdoor initiatieven ontplooien voor en meebeslissen over het beheer en de voorzieningen.Het stedenbouwkundige plan voor Wickevoort is in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer uitgewerkt door VenhoevenCS in samenspraak met landschapsarchitect Landlab. Naar verwachting wordt de volledige gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in 2025 opgeleverd

Deel op social media