BAM Wonen levert 98 verduurzaamde woningen in Prinsenbeek op aan vermogensbeheerder MN

21 juli 2020 15:18

BAM Wonen heeft in opdracht van vermogensbeheerder MN 98 verduurzaamde woningen aan de Vaandelstraat, Banierstraat, Vianendreef en Sinopelhof in Prinsenbeek opgeleverd. De woningen zijn eigendom zijn van Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) en worden beheerd door hun vermogensbeheerder MN. De woningen zijn door BAM Wonen duurzamer gemaakt en er is onderhoud uitgevoerd. Hierdoor zijn de woningen van een onzuinig energielabel D, E of F naar een zuinig energielabel A en een paar woningen naar B gegaan. Door de maatregelen wordt circa 75.000 m3 gas per jaar bespaard en circa 13.000 kg CO2 per jaar gereduceerd.  

Kwaliteit en betaalbaarheid

“MN en onze opdrachtgever PMT vinden het belangrijk dat de woningportefeuille duurzaam is en van goede kwaliteit blijft en dat de huurders betaalbaar kunnen wonen. Al meer dan tien jaar is BAM Wonen onze duurzaamheidspartner om dit te kunnen realiseren. Met Prinsenbeek erbij hebben we samen inmiddels 1.500 woningen verduurzaamd. We hebben hiermee 1,5 miljoen kg CO2 besparing per jaar gerealiseerd. Een mijlpaal. En daar zijn we trots op!”, aldus Patrick Ruwiel, Director Dutch Real Estate bij MN. Bekijk hier de video over onze jarenlange samenwerking.

Verduurzamingsmaatregelen

Het gaat om 98 rijwoningen uit de jaren zeventig. De verduurzamingsmaatregelen bestonden onder meer uit het vervangen en isoleren van het dak, nieuwe goten en dakramen. Waar het nodig was, is de cv-ketel vervangen door een HR-ketel. Ook hebben de woningen spouwmuurisolatie gekregen en is enkel glas vervangen door HR++ glas. Het ventilatiesysteem en de tochtdichting is vervangen en er is vloerisolatie in de kruipruimte aangebracht.

Toekomstbestendig onderhoud

Tijdens de verduurzaming zijn ook direct onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Schoorstenen en houtrot zijn hersteld en slecht voegwerk is vernieuwd. Ook zijn de woningen geschilderd. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat de woningen er weer fris uitzien en toekomstbestendig zijn.