Vestia en BAM Wonen tekenen overeenkomst voor groot onderhoud aan 90 woningen in de Tweebosbuurt in Rotterdam

8 juli 2020 16:10

Arjan Schakenbos, voorzitter Raad van Bestuur van Vestia en Tom Jongen, directeur Utrecht & Noordoost en Zuidwest van BAM Wonen, ondertekenden de overeenkomst voor de renovatie van in totaal 90 portieketagewoningen in de Rotterdamse Tweebosbuurt. Het project, dat onderdeel is van de vernieuwing van de Tweebosbuurt, bestaat uit het groot onderhoud aan 26 portieketagewoningen aan de Martinus Steijnstraat en 64 portieketagewoningen en 5 bedrijfsruimten aan de Christiaan de Wetstraat, De La Reystraat en Putselaan. 

Jarenlange samenwerking

Arjan Schakenbos: “Wij zijn blij met deze eerste zichtbare verbeteringen in de Tweebosbuurt. We zien met vertrouwen uit naar de toekomst”. “We werken al jaren prettig samen met Vestia in verschillende projecten. We zijn er trots op dat we dit mooie project in Feijenoord toe mogen voegen aan die samenwerking”, aldus Tom Jongen.

Woningverbetering voor meer comfort

De Tweebosbuurt ligt in de Afrikaanderwijk (Feijenoord) in Rotterdam. BAM Wonen voert hier in opdracht van Vestia woningverbeteringen en onderhoudswerkzaamheden uit aan 90 sociale huurwoningen en 5 bedrijfsruimtes. Dit houdt onder meer in isolerende maatregelen aan gevel en dak waardoor het energielabel van een gemiddeld C/D naar A gaat. Portieken worden opgeknapt, mechanische ventilatie wordt vernieuwd en oude cv-ketels worden vervangen door HR-ketels. Ook het binnenterrein wordt opnieuw ingericht. De woongebouwen krijgen niet alleen een frisse uitstraling, bewoners ervaren straks door de verbeterde isolatie meer wooncomfort.

Aandacht voor de bewoners

De werkzaamheden worden uitgevoerd in bewoonde staat, waarbij BAM Wonen samen met Vestia alles in het werk stelt om de bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen. Er wordt ingezet op intensieve begeleiding. Zo wordt een rustwoning ingericht waar mensen tijdens het werk aan hun woning kunnen verblijven. Met iedere bewoner worden goede afspraken gemaakt die passen bij hun situatie. Voor beide projecten stemde een ruime meerderheid van de bewoners in met de plannen.

Start werkzaamheden

De start van de werkzaamheden staat gepland voor oktober van dit jaar, te beginnen bij 26 woningen aan de Martinus Steijnstraat. De werkzaamheden aan de resterende 64 woningen aan de Christiaan de Wetstraat, De la Reystraat en Putselaan starten aansluitend. De verwachte oplevering is rond de zomer van 2021.