Bouw Salviapark in Bloemenoord van start

Bouw Salviapark in Bloemenoord van start

(Bericht Casade) BAM Wonen is in opdracht van Casade gestart met de bouw van het Salviapark in de Waalwijkse wijk Bloemenoord. Donderdag kwamen wethouder Eric Daandels (gemeente Waalwijk), Frans Fonteijn (BAM Wonen) en Roel van Gurp (Casade) bij elkaar om het startsein te geven. Andere betrokkenen keken online mee

Vanwege de coronamaatregelen keken medewerkers van BAM, gemeente Waalwijk, architect Buro013 en Casade via een live verbinding online mee. Onder begeleiding van vlogger Lotte de Laat werd de viering geopend met een kort interview en impressie van de bouwplaats. Daandels, Fonteijn en Van Gurp gaven daarna samen het symbolische startsein, waarmee de start bouw van het Salviapark officieel werd.


Eerste fase: 118 NOM appartementen

Wooncorporatie Casade sloopt in het Waalwijkse Bloemenoord 240 appartementen, met daarvoor nieuwbouw in de plaats. In totaal gaat het om zes woongebouwen aan de Valeriaanstraat, Distelplein, Esdoornstraat en het Larixplein. In fase I aan de Valeriaanstraat/Distelplein zijn inmiddels drie gebouwen gesloopt. Op die plek komt nu het Salviapark. 



Het Salviapark bestaat uit 118 energiezuinige Nul-Op-de-Meter (NOM) appartementen. Deze energiezuinige, gasloze woningen zijn volledig op de toekomst voorbereid. Ze worden naar verwachting medio 2022 opgeleverd. Fase II heet Magnoliapark, daar komen 132 nieuwe appartementen. Er komen dus 10 woningen extra. 

Deel op social media