BAM Wonen en bouwkringloop KLUS werken aan hergebruik bij verduurzamingsproject in Amersfoort

BAM Wonen en bouwkringloop KLUS werken aan hergebruik bij verduurzamingsproject in Amersfoort

BAM Wonen en bouwkringloop KLUS werken nauw samen aan meer hergebruik bij het verduurzamingsproject van 116 huurwoningen in de Amersfoortse wijk Schuilenburg. In dit project zorgen BAM Wonen en KLUS ervoor dat zowel overtollige huisraad als bouwmaterialen een zo hoogwaardig mogelijk hergebruik krijgen. Van hardhouten deuren tot servies, als het hergebruikt kan worden, krijgt het een tweede leven.

Hoogwaardig hergebruik
BAM Wonen verduurzaamt de 116 woningen in opdracht van Vesteda en combineert hierbij onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen. KLUS is het concept van Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden dat nieuwe en herbruikbare bouwmaterialen inzamelt bij bedrijven en particulieren voor verkoop aan klussers. De samenwerking zorgt ervoor dat hardhouten deuren en draairamen die BAM Wonen tijdens de verduurzaming vervangt door geïsoleerde deuren en ramen, een tweede leven krijgen via KLUS. 

‘KLUS is de plek waar doe-het-zelvers en (klus)aannemers eerst naartoe kunnen gaan, voordat ze een bezoek brengen aan een reguliere bouwmarkt. De deuren die we nu via BAM Wonen inzamelen, zijn een welkome aanvulling op ons assortiment met bouwmaterialen’, aldus Teun Rook, clusterhoofd bij Kringloopcentrum Amersfoort en KLUS.

Overtollige huisraad
Voorafgaand aan de verduurzamingswerkzaamheden hebben BAM Wonen en Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden een opruimdag voor en met de bewoners georganiseerd. Tijdens zo’n opruimdag kunnen bewoners hun overtollige huisraad kwijt in containers die beschikbaar gesteld worden in de wijk. De overtollig huisraad wordt vervolgens ingezameld en gesorteerd.

‘We zien dat de bewoners blij zijn als ze hun oude spullen op een laagdrempelige manier kwijt kunnen. Dat ze met die oude spullen nu ook nog iemand anders blij kunnen maken, zorgt voor een zeer gezellige opruimdag’, aldus Iris van Trigt, uitvoerder Renovatie Concepten bij BAM Wonen.

 

Teun Rook van Kringloopcentrum Amersfoort en KLUS en Iris van Trigt van BAM Wonen

Verduurzamingsproject
Vesteda en BAM Wonen verduurzamen 116 woningen in de wijk Schuilenburg in Amersfoort. De verduurzaming bestaat uit onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen, waardoor het energielabel van de woningen verandert van D/E naar een energiezuinig label A. Na de werkzaamheden beschikken de bewoners over een duurzame en comfortabele woning met een moderne uitstraling.

Verduurzaming bestaande woningvoorraad door BAM Wonen
BAM Wonen heeft voor dit jaar tot dusver de renovatie en verduurzaming van 1500 woningen in voorbereiding, uitvoering en/of gerealiseerd. BAM is daarnaast koploper in het realiseren van de nul-op-de-meter (NOM)-woning met meer dan 2000 NOM-woningen in voorbereiding, uitvoering of gerealiseerd. BAM heeft hiervoor als eerste bouwer in Nederland het volledige NOM-keur ontvangen.

Deel op social media