BAM Wonen en HEEMwonen verduurzamen 72 woningen in Landgraaf

29 oktober 2021 09:00

In opdracht van HEEMwonen start BAM Wonen met de verduurzaming van 72 woningen in de Landgraafse buurt het Eikske. Hiervoor gaf ruim 70% van de bewoners hun instemming. Na de woningverbetering, waarbij zowel duurzaamheids- als onderhoudsmaatregelen worden uitgevoerd, komen de woningen uit op een energiezuinig label A. De verduurzamingsmaatregelen leveren de bewoners niet alleen meer comfort op maar ook een besparing in de maandelijkse energielasten.

Woningverbetering

De woningen in het Eikske zijn gebouwd omstreeks 1953. De isolatie en ventilatie van de woningen voldoen niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Door duurzame maatregelen te treffen, verbruiken de woningen straks minder energie. Tegelijkertijd wordt aandacht besteed aan een goed binnenklimaat en wordt onderhoud gepleegd.

De werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten het isoleren en renoveren van de daken en deze voorzien van in totaal 12 zonnepanelen en het isoleren, herstellen en reinigen van de gevels. Alle ramen worden voorzien van HR+++ glas en er wordt een mechanisch ventilatiesysteem aangebracht. De werkzaamheden starten in de week van 22 november aan de Mr. Haexstaart in Landgraaf. De verwachte oplevering is in juli 2022.

Projectoverstijgende samenwerking

Dit project maakt onderdeel uit van de projectoverstijgende samenwerking die BAM Wonen en HEEMwonen begin 2020 met elkaar zijn aangegaan. Het doel van de samenwerking is om lessen van projecten om te zetten naar concrete verbeteracties die bijdragen aan een hoge bewonerstevredenheid, product-, proces- en kostenoptimalisatie.