BAM Wonen levert 102 verduurzaamde woningen op aan HEEMwonen in Kerkrade

BAM Wonen levert 102 verduurzaamde woningen op aan HEEMwonen in Kerkrade

In opdracht van HEEMwonen heeft BAM Wonen 102 woningen aan de Boudewijn-Eik en Lourdesstraat in Kerkrade verduurzaamd. Na de woningverbetering, waarbij zowel duurzaamheids- als onderhoudsmaatregelen zijn uitgevoerd, komen de woningen uit op een energiezuinig label A. De verduurzamingsmaatregelen leveren de bewoners niet alleen meer comfort op maar ook een besparing in de maandelijkse energielasten en servicekosten.

Woningverbeterende werkzaamheden

De woningen aan de Boudewijn-Eik en Lourdesstraat zijn gebouwd in 1974. De isolatie en ventilatie van de woningen voldeden niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Door duurzame maatregelen te treffen, verbruiken de woningen en algemene ruimtes na de werkzaamheden minder energie. Tegelijk is aandacht besteed aan een goed binnenklimaat en is groot onderhoud gepleegd. De uitgevoerde werkzaamheden omvatten onder meer: het isoleren en vervangen van de daken en deze voorzien van zonnepanelen, de kopgevels aan de buitenzijde isoleren en het vervangen van de bestaande galerij- en balkonhekwerken. Ook zijn alle kozijnen voorzien van HR++ glas en nieuwe draaiende delen. De ventilatiesystemen zijn vernieuwd en gereinigd en het gebouw is voorzien van LED-verlichting.

Projectoverstijgende samenwerking

Dit project maakt onderdeel uit van de projectoverstijgende samenwerking die BAM Wonen en HEEMwonen begin 2020 met elkaar zijn aangegaan. Het doel van de samenwerking is om lessen van projecten om te zetten naar concrete verbeteracties die bijdragen aan een hoge bewonerstevredenheid, product-, proces- en kostenoptimalisatie. ‘Met dit project sluiten we aan bij de ambities van HEEMwonen. De flats zijn zowel energetisch als esthetisch verbeterd met ingrepen die bewoners weinig overlast geven. Dat is de te merken aan de hoge bewonerstevredenheid van een 9,0’, aldus Pascal Holleman, projectleider Renovatie Concepten bij BAM Wonen.

Deel op social media