BAM Wonen levert 96 verduurzaamde huurappartementen in Wageningen op aan Heimstaden

1 oktober 2021 09:27

BAM Wonen heeft in opdracht van woningverhuurder Heimstaden 96 huurappartementen in de ‘Sterflat’ aan de Thorbeckestraat in Wageningen verduurzaamd en toekomstbestendig gemaakt. De woningen zijn nu voorbereid op de overstap naar gasloos wonen via het warmtenet in wording in de gemeente Wageningen. De toekomstbestendige verduurzaming betekent voor de bewoners meer wooncomfort en lagere stookkosten.

Een duurzame toekomst met warmtenetten

‘Heimstaden wil het leven van zijn bewoners comfortabeler maken door een vriendelijk woonklimaat te bieden en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Wij hebben ons daarom gecommitteerd aan onder andere de Sustainable Development Goals van de VN en het Parijsakkoord. Met BAM Wonen verduurzamen we ons eerste hoogbouwproject in Nederland en zetten we voor deze woningen een goede stap richting het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen’, aldus Eva Bienias, Sustainability Manager bij Heimstaden.

Johan van Bakel, projectmanager bij BAM Wonen: ‘Naast een omvangrijke renovatie en verduurzaming hebben we de aansluiting van deze Sterflat op het toekomstige warmtenet samen met Heimstaden zo voorbereid dat er geen werkzaamheden meer nodig zijn bij de bewoners zodra de aansluiting een feit is. Zo beperken we de overlast voor de bewoners maximaal.’

Toekomstbestendige verduurzaming

In alle woningen heeft BAM Wonen de boilers verwijderd en radiatoren en leidingwerk vervangen door nieuwe radiatoren, een individuele thermostaat en een afleverset voor verwarming en warm water. BAM Wonen plaatste een nieuw CO2-gestuurd ventilatiesysteem en bracht HR++ glas en extra isolatiemateriaal aan op het dak en onder de vloer van de eerste woonlaag. De goede isolatie en ventilatie brengt de woningen van energielabel G naar energielabel C. Zodra de Sterflat aangesloten is op warmtenet kunnen de gasmeters worden verwijderd en scoren de gasloze woningen minimaal energielabel A.