Klimaatadaptieve nieuwbouwwijk Kop van Waal in Tiel nadert voltooiing

19 oktober 2021 13:35

De klimaatadaptieve woonwijk Kop van Waal in Tiel is bijna voltooid. Hiervoor leverden BAM Wonen en Synchroon deze week de laatste van in totaal 107 duurzame woningen op. De bewoners van deze nieuwe wijk kunnen heerlijk wonen in een comfortabele, duurzame woning in een klimaatadaptieve woonwijk. Dat betekent onder meer dat het regenwater niet wordt afgevoerd via een riool, maar door een beekje in het centrale park of via wadi’s wordt opgenomen in de bodem.

Leven in een natuurlijke omgeving
Synchroon en BAM Wonen hebben deze woonwijk samen ontwikkeld tot een toekomstbestendige wijk waarin veel ruimte is om elkaar te ontmoeten en samen te leven in een natuurlijke omgeving. De woningen in het midden van het plan hebben een veranda aan het centrale park. Dit park slingert door het plan en is voorzien van inheemse beplanting die meekleurt met de seizoenen en die een huis biedt aan vele kleine dieren waaronder insecten.

Grandioos uitzicht over de Waal
De woonwijk is gelegen tegen de rivierdijk, waardoor met de uiterwaarden van de Waal, de grotere natuur ook heel dichtbij is. In én op deze dijk is de laatste fase gerealiseerd, bestaande uit tien moderne en ruime villa’s met een grandioos en wijds uitzicht over diezelfde Waal. In fase één en twee is een heel divers woonprogramma gerealiseerd, waardoor starters én doorstromers hier een plek hebben gevonden.