Eerste huurder eengezinswoningen Het Balkon van Maassluis krijgt sleutel uitgereikt

Eerste huurder eengezinswoningen Het Balkon van Maassluis krijgt sleutel uitgereikt

Bron: Persbericht Maasdelta 16-11-2021

Maasdelta Groep is gestart met de oplevering van 23 sociale huur eengezinswoningen in Het Balkon van Maassluis. Op dinsdagochtend 16 november 2021 nam mevrouw Dos Reis als eerste huurder de sleutel in ontvangst. Wethouder Sjoerd Kuiper van de gemeente Maassluis reikte deze graag officieel uit.

Mevrouw Dos Reis gaat samen met haar dochter in Het Balkon van Maassluis wonen: “We hebben 15 jaar een andere woning van Maasdelta in Maassluis gehuurd. We hebben erg veel zin om naar deze nieuwe eengezinswoning te verhuizen. Onze vorige woning hebben we al opgezegd, dus de bedoeling is om er binnen twee weken in te trekken. Gelukkig staan onze hulptroepen klaar om te helpen met de verhuizing”.


Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. Ruimtelijke ordening en Volkshuisvesting) overhandigde de eerste sleutel met veel plezier aan mevrouw Dos Reis: “We bouwen aan mooie, gemengde wijken in Maassluis en deze nieuwe woningen bewijzen dat opnieuw. Zulke duurzame, sociale huurwoningen komen niet zomaar vanuit de markt. Ik ben er als wethouder volkshuisvesting enorm trots op dat we samen met Maasdelta in deze prachtige wijk het Balkon weer prachtige, super duurzame sociale huurwoningen voor elkaar hebben weten te krijgen. Minder dan een jaar geleden sloegen we de eerste paal en nu trekken de bewoners erin: fantastisch!”



Sleuteluitreikingen

In de komende twee weken, op dinsdag en donderdag, ontvangen ook de overige huurders hun sleutels. Maasdelta en de gemeente Maassluis wensen alle huurders veel woonplezier!



Over de 23 eengezinswoningen

In december 2020 startte BAM Wonen in opdracht van Maasdelta met de bouw van de 23 eengezinswoningen. De Provincie Zuid Holland ondersteunt sociale woningbouw en heeft hiervoor een subsidie verstrekt. Deze 23 woningen zijn verdeeld in 12 driekamer eengezinswoningen aan Het Lage Licht en 11 vierkamer eengezinswoningen aan de Jacob van Heemskercklaan.



De nieuwe eengezinswoningen zijn energiezuinig uitgevoerd met een lucht-water warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen (PV-panelen). Elke woning heeft een woonkamer, een open keuken van Bruynzeel, een toilet, twee of drie slaapkamers, een badkamer met een tweede toilet, een zolder en een achtertuin met berging. In de berging is de buitenunit van de warmtepomp geïnstalleerd.



Op de locatie worden ook 36 nieuwe sociale huurappartementen gebouwd

De appartementen zijn gelegen in een gebouw met vier woonlagen aan Het Lage Licht. Deze worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 aan de huurders opgeleverd.



Het Balkon van Maassluis

Het Balkon van Maassluis wordt ontwikkeld door de Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis (BPD Ontwikkeling en Maasdelta Groep) in samenwerking met de gemeente Maassluis. Meer informatie vindt u op www.hetbalkonmaassluis.nl.

Deel op social media