Woningcorporatie Trudo en BAM Wonen starten bouw 32 sociale huurwoningen aan de Sportlaan en Hastelweg in Eindhoven

6 december 2021 10:00

Woningcorporatie Trudo en BAM Wonen zijn gestart met de bouw van acht semibungalows aan de Sportlaan en vierentwintig eengezinswoningen aan de Hastelweg in Eindhoven. Woningcorporatie Trudo is in overleg met haar bewoners gekomen tot een sloop-nieuwbouwproject in twee fases. In fase 1 worden in totaal 32 woningen gerealiseerd, in fase 2 in totaal 41 sociale huurwoningen. Dit betekent dat 72 woningen plaatsmaken voor een nieuwbouwopgave van 73 toekomstbestendige woningen. 

Theo van Kroonenburg, directeur-bestuurder Woningcorporatie Trudo: “Sportlaan Hastelweg is een echt traditioneel stadvernieuwingsproject waarbij we door sloop-nieuwbouw en door renovatie een prachtig en duurzaam project zullen toevoegen aan de Trudo portefeuille.”

“We zijn blij met de hernieuwde samenwerking met Trudo en onze bijdrage aan dit stadvernieuwingsproject op steenworp afstand van ons kantoor in Eindhoven. We gaan er samen iets moois van maken”, aldus Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen.

Woningcorporatie Trudo is gekomen tot een sloop-nieuwbouwproject op twee locaties met in totaal 89 sociale huurwoningen. Naast de 73 woningen aan de Sportlaan en Hastelweg realiseert BAM Wonen momenteel aan de Telefoonstraat zestien sociale huurwoningen. Voor beide projecten worden deels dezelfde woningconcepten uitgewerkt. 

Bewoners centraal

Een aantal van de huidige bewoners keert terug naar de nieuwbouwwoningen. In afstemming met deze bewoners is daarom besloten het project in twee fases uit te voeren. Doordat in meerdere fases gebouwd wordt, kunnen de mensen in de buurt blijven wonen. BAM Wonen verzorgt de huurdersbegeleiding voor de nieuwe woningen.

Duurzaam, groen en gasloos

De eengezinswoningen beschikken over drie slaapkamers en een open zolder. De semibungalows hebben optioneel een volledig woonprogramma op de begane grond, met op de eerste verdieping een extra slaapkamer en een technische ruimte. Trudo heeft veel aandacht voor de talrijke vogels aan de Sportlaan en de Hastelweg en daarom krijgen al deze woningen aan de voorzijde een bloembak met kleurrijke bloemen en planten. Voor de start van de sloop heeft Trudo veel extra nestkasten opgehangen in de buurt. Ook mogen de nieuwe bewoners allemaal een boom uitkiezen voor in hun nieuwe achtertuin. Dit groen bevordert het woonklimaat in de buurt. De woningen worden gasloos gerealiseerd en voorzien van een duurzame warmtepomp. Het ontwerp komt van De Loods architecten uit Aarle-Rixtel.

Planning

Onlangs zijn de eerste palen in de grond geboord. Dit jaar nog worden de funderingen gestort en de begane grondvloeren gelegd. Naar verwachting worden de semibungalows voor de zomer van 2022 opgeleverd en de eengezinswoningen rond de zomer van 2022. Nadat de bewoners zijn verhuisd naar de woningen uit fase 1, starten gelijk de sloopwerkzaamheden (door derden) van fase 2. BAM Wonen start aansluitend met de bouwwerkzaamheden van fase 2 van de Sportlaan-Hastelweg, die bestaat uit 33 eengezinswoningen en acht semibungalows.