Mitros en BAM Wonen starten sloop de Omloop in Utrecht voor de realisatie van 285 nieuwe huurwoningen

Mitros en BAM Wonen starten sloop de Omloop in Utrecht voor de realisatie van 285 nieuwe huurwoningen

Utrecht 16 februari 2021 - Mitros en BAM Wonen starten in de wijk Ondiep in Utrecht met de sloop van het eerste appartementenblok aan de Omloop (huisnummers 8-66 en Vijgeboomstraat 2). Op de plek waar nu nog 33 woningen staan die sterk verouderd zijn, realiseert BAM Wonen na de sloop 61 comfortabele en energiezuinige huurwoningen. In totaal worden aan De Omloop en Laan van Chartroise in Ondiep 168 verouderde woningen vervangen en komen daar 285 energiezuinige huurwoningen voor terug. De buurt heeft behoefte aan meer betaalbare woningen met lift. Met deze nieuwbouw wordt de vernieuwing van de wijk na vijftien jaar afgerond.

De nieuwbouw bestaat uit vier appartementencomplexen en twaalf eengezinswoningen. De appartementencomplexen krijgen een collectieve groene binnentuin voor de huurders. Alle appartementen op de begane grond krijgen een tuin aan de voor- en aan de achterkant. Eén van de vier appartementengebouwen wordt speciaal gebouwd voor ouderen. Naast de appartementen worden ook twaalf eengezinswoningen aan de Vijgenboomstraat gerealiseerd. De eengezinswoningen bestaan uit twee bouwlagen met een schuine kap.


Bewoners geïnformeerd

De omwonenden van het eerste appartementenblok zijn geïnformeerd dat in februari 2021 wordt gestart met de werkzaamheden voor de sloop. Er worden bouwhekken geplaatst en er wordt archeologisch en ecologisch onderzoek gedaan onder, in en rondom het gebouw. Wanneer alles klaar is voor de sloop wordt het gebouw door een sloopkraan afgebroken. BAM Wonen verwacht de sloopwerkzaamheden van het eerste blok in de zomer van 2021 te hebben afgerond. In het najaar van 2021 wordt gestart met bouwwerkzaamheden en de verwachte oplevering van de woningen is in het najaar van 2022.

Deel op social media