BAM Wonen levert 48 duurzame appartementen in Voorburg op aan Vidomes

8 april 2021 16:36

BAM Wonen levert 48 duurzame, sociale nul-op-de-meterhuurappartementen aan de Rijnlandlaan in Voorburg op aan Vidomes. Nog geen jaar geleden startte de bouw van dit project. Vandaag overhandigden Astrid van Eekelen, wethouder van de gemeente Leidschendam-Voorburg en Vidomes bestuurder Daphne Braal symbolisch de eerste sleutel aan één van de bewoners. Dit is het tweede project dat dit jaar aan Vidomes wordt opgeleverd. 

Duurzame sociale nul-op-de-meterhuurappartementen

Het appartementencomplex heeft vijf woonlagen met in totaal 48 appartementen, met elk een woonoppervlak van 75m2. Ieder appartement heeft een buitenruimte over de gehele breedte van de woning en een individuele berging op de begane grond. Het appartementencomplex is voorzien van twee liften en heeft een stalplaats voor scootmobielen op de begane grond. Alle appartementen krijgen een centraal verwarmingssysteem dat bestaat uit een water-water warmtepomp en vloerverwarming. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst voor de elektriciteitsvoorziening voor onder andere de algemene ruimte.

“Ik wens alle nieuwe bewoners van het Rijnlandpad ontzettend veel woongenot toe in hun nieuwe toekomstbestendige woning. Zij komen in een mooie groene buurt te wonen, centraal gelegen ten opzichte van winkels en openbaar vervoer”, aldus wethouder Van Eekelen.

Tom Jongen, directeur bij BAM Wonen: “We werken momenteel met Vidomes aan verschillende projecten en die samenwerking verloopt zeer prettig. We wensen de toekomstige bewoners van deze NOM-appartementen een fijn thuis toe.”

Meer betaalbare sociale huurwoningen zijn nodig

De woningnood is hoog en er is nauwelijks doorstroming op de sociale woningmarkt. “We willen meer betaalbare ‘energieneutrale’ huurwoningen bouwen, zowel appartementen als eengezinswoningen. Want de huurprijzen die particuliere verhuurders en beleggers hanteren zijn voor een groot deel van onze doelgroep niet te betalen. Een deel van onze nieuwe woningen hebben we gereserveerd voor senioren. Met deze nieuwbouw willen we inzetten op een goede doorstroming van Voorburgse huurders naar een beter geschikte woning in Voorburg waar zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen”, aldus Vidomes bestuurder Daphne Braal.