Eerste particuliere woningen opgeleverd op Landgoed Wickevoort te Cruquius, Haarlemmermeer

28 juni 2021 11:58

De eerste energieneutrale koopwoning van de duurzame gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius is in aanwezigheid van gebiedsontwikkelaar Geer Karman van AM op feestelijke wijze opgeleverd aan de nieuwe bewoners Henk de Leeuw en Jeannine Mohn. In totaal worden 36 energieneutrale en Nul-Op-De-Meter (NOM) woningen in deelplan Hagen in de aankomende weken opgeleverd. Landgoed Wickevoort is een ontwikkeling van gebiedsontwikkelaar AM. De realisatie van de woningen is in handen van BAM Wonen.

Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest: “De oplevering van deze particuliere woningen is na de recente oplevering van de eerste huurwoningen wederom een mooi moment voor de gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort, waar in totaal circa 750 huur- en koopwoningen gerealiseerd gaan worden. Met de ruime opzet van het plan en de toekomstige voorzieningen biedt Landgoed Wickevoort een fijne woon- en leefomgeving.”

Ontwikkeling in volle gang
De 36 energieneutrale en nul-op-de-meterwoningen, naar een modern ontwerp van Studio Prototype, zijn de eerste particuliere woningen die worden opgeleverd op Landgoed Wickevoort. Een energieneutrale woning wekt de gebouwgebonden energie zelf op. Daar hoort een EPC bij van 0 (=energieneutraal). Een nul-op-de-meter woning wekt zowel de gebouwgebonden energie als de gebruikersgebonden energie zelf op. Over het jaar heen wordt er net zoveel energie opgewekt als er gebruikt wordt.

De ontwikkeling van het landgoed is in volle gang en op dit moment zijn al 100 nul-op-de-meter huurwoningen opgeleverd aan Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer en zijn ook 83 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Eigen Haard in aanbouw.

Start verkoop volgende fase
De verkoop van de eerstvolgende fase met een verscheidenheid aan energieneutrale grondgebonden woningtypes in de deelplannen Boomgaard en Water start begin juli. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.wickevoort.nl.