Timpaan en BAM Wonen leveren zestig energieneutrale woningen op in Lisse

Timpaan en BAM Wonen leveren zestig energieneutrale woningen op in Lisse

Timpaan en BAM Wonen hebben zestig energieneutrale woningen opgeleverd in Nieuw Meerzicht in Lisse. Op 16 september is de symbolische eerste sleutel uitgereikt aan de kopers van een van deze woningen. Namens de gemeente Lisse was wethouder Jeffrey van Haaster aanwezig, namens Timpaan directeur Ingeborg de Jong en namens BAM Wonen directeur Utrecht & Noordoost, Zuidwest Tom Jongen. BAM Wonen, dat deze woningen heeft gerealiseerd, is in september van vorig jaar gestart met de bouw.

Nieuw Meerzicht bestaat uit woningen voor zeer diverse doelgroepen, van starters tot senioren. Op een prachtige locatie langs de Ringvaart zijn beneden-, boven-, rij- en twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning in Oud Hollandse architectuurstijl gerealiseerd. Een deel van de woningen is verkocht met Koopstart, waarbij de koper minder betaalt dan de getaxeerde waarde. Bij doorverkoop wordt deze korting terugbetaald aan Timpaan. Zo wordt het voor starters mogelijk gemaakt een woning te kopen.

In Nieuw Meerzicht is veel aandacht voor comfortabele en duurzame energieoplossingen. Er is gekozen voor vloerwarming en -koeling met een individuele bodemwarmtepomp die het huis in de winter behaaglijk warm en in de zomer heerlijk koel houdt. De zonnepanelen op het dak van de woning beperken het energieverbruik aanzienlijk. Al deze maatregelen, in combinatie met de toegepaste hoogwaardige isolatiematerialen, zorgen ervoor dat de (basis)woning energieneutraal is (EPC 0.0).

Meer informatie https://www.nieuwmeerzicht.nl/


 

Deel op social media