BAM Wonen levert 72 verduurzaamde eengezinswoningen in Landgraaf op aan woningcorporatie HEEMwonen

BAM Wonen levert 72 verduurzaamde eengezinswoningen in Landgraaf op aan woningcorporatie HEEMwonen

Woningcorporatie HEEMwonen en BAM Wonen vieren samen met de bewoners de oplevering van 72 verduurzaamde eengezinswoningen in het Eikske in Landgraaf. Het gaat om woningen aan de Blauwsteenstraat, Mr. Haexstraat, De Wendelstraat en Pastoor Tummersstraat. De woningen gaan van energielabel E of F naar energielabel A.

Klaar voor de winter

De woningen zijn onder meer voorzien van nieuwe geïsoleerde daken, zonnepanelen en nieuwe kozijnen met driedubbel glas. Daarmee dragen HEEMwonen en BAM Wonen, die in 2020 een project overstijgende samenwerking zijn aangegaan, bij aan het verduurzamen van de leefomgeving. Duurzaamheid is een belangrijk strategisch thema van BAM. Met de verduurzaming van deze eengezinswoningen geeft BAM Wonen hier uitvoering aan. Waar de woningen energielabel E of F bezaten, hebben ze nu label A. En dat is te merken zegt een groep bewoners: “Voor de renovatie was het ’s ochtends vaak 15 graden in de woonkamer, nu is dat meestal 19 of 20 graden. Dat is toch geweldig.”Samen terug én vooruit kijken

Traditiegetrouw werd een opleverfeestje in de wijk georganiseerd. Onder het genot van een hapje en een drankje kwamen bewoners, HEEMwonen en BAM Wonen bij elkaar om deze verduurzaming en modernisering officieel af te ronden.  

 

Deel op social media