Meer dan 900 woningen van PMT worden verduurzaamd

Meer dan 900 woningen van PMT worden verduurzaamd

(Nieuwsbericht MN:) Het vastgoedteam heeft een intentieovereenkomst getekend met BAM Wonen om nog eens 906 woningen in PMT's portefeuille te verduurzamen.

De woningen gaan van energielabel C en D naar gemiddeld een A++. Dat betekent onder meer dat de woningen de komende jaren nieuwe beglazing, extra isolatie, energiezuinige afzuiging en hybride ketels krijgen. Begin 2023 staat de uitvoering van de eerste projecten gepland, meldt PMT's website. MN is al jaren druk bezig om de CO2-uitstoot in de beleggingsportefeuilles van klanten terug te brengen tot netto nul in het jaar 2050. Zo draagt MN bij aan het doel om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5 graden, zoals is afgesproken in het Akkoord van Parijs.De Nederlandse vastgoedportefeuille van PMT, met een waarde van 2,7 miljard euro (halverwege 2022) speelt hierin een belangrijke rol. Al sinds 2011 verduurzaamt MN voor PMT bestaande woningen en koopt het enkel nog nieuwbouw met een A-label. Inmiddels zijn er circa 1.500 woningen verduurzaamd en is meer dan 93 procent van PMT's portefeuille voorzien van een A-label of beter. 

Deel op social media