BAM Wonen versnelt met variabele aanpak Fits het verduurzamen van bestaande huurwoningen

BAM Wonen versnelt met variabele aanpak Fits het verduurzamen van bestaande huurwoningen

BAM Wonen introduceert de productserie Fits om op een rendabele manier bestaande huurwoningen versneld te verduurzamen. Met de hoogwaardige producten van Fits kan BAM Wonen bewoonde rijwoningen in één keer of in stappen gasloos maken. De variabele aanpak biedt woningcorporaties en vastgoedbeleggers keuzes in het investeringsniveau, het financieringsprincipe, de techniek, het onderhoud én de uitstraling. Het resultaat: versneld een haalbare en betaalbare oplossing voor het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad

BAM Wonen beschikt als enige bouwpartner over het volledige NOM keur. Maar in één keer verduurzamen naar nul-op-de-meter (NOM) is niet in alle gevallen haalbaar, rendabel of wenselijk. Daarom komt BAM Wonen nu met de variabele productserie Fits. Met Fits verduurzaamt de opdrachtgever in zijn eigen tempo, in één keer of in stappen, zijn bestaande rijwoningen naar een netto-warmtevraag lager dan 50 kWh/m2/per jaar. 

De variabele verduurzamingsoplossing 
De productieserie Fits bestaat uit DakFit, Muurfit, RaamFit, VloerFit en EnergieFit. Elke Fit biedt de opdrachtgever keuzes in hoogwaardige en duurzame toepassingen voor de gewenste netto-warmtevraag. Vanzelfsprekend biedt Fits natuurinclusieve en circulaire oplossingen. De producten van Fits kunnen ook gefaseerd toegepast worden. Daarmee is Fits de meest variabele verduurzamingsoplossing.  

Dinant te Brinke, directievoorzitter BAM Wonen: “We hebben goed naar de verduurzamingswensen van onze klanten geluisterd. Vandaar dat we nu meer variaties én een gefaseerde aanpak bieden om huurwoningen gasloos te maken. Gezien de stijgende energiekosten is verduurzamen actueler en urgenter dan ooit. Met Fits brengen we vaart in de energietransitie, want Fits past altijd. Daarnaast past deze productintroductie naadloos in de BAM-strategie waarmee wij onder het motto ‘Building a sustainable tomorrow’ vol inzetten op duurzaamheid, digitalisering en industrialisering.”  

Netto-warmtevraag lager dan EPV-grens  
BAM Wonen kan met Fits de netto-warmtevraag van rijwoningen reduceren tot onder de EPV-grens. Zelfs zonder het plaatsen van een voorzetgevel. Voor opdrachtgevers ontstaat dan de mogelijkheid om een energieprestatievergoeding (EPV) of servicekosten voor de nieuwe installaties te vragen. Daarnaast zijn de onderhoudskosten bij Fits vooraf bekend, zodat de initiële investering afgewogen kan worden tegen de verlengde exploitatieduur van de rijwoningen. Bovendien geeft BAM Wonen een prestatiegarantie af aan de opdrachtgever en zijn huurders.  

Lees meer over Fits

Deel op social media