BAM Wonen levert 336 verduurzaamde huurwoningen van BPL Pensioen op aan Syntrus Achmea

BAM Wonen levert 336 verduurzaamde huurwoningen van BPL Pensioen op aan Syntrus Achmea

In opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft BAM Wonen 336 huurwoningen van BPL Pensioen verduurzaamd. Het gaat om vergelijkbare huurwoningen verdeeld over tien projecten in Hillegom, Nootdorp, Enschede (twee), Veldhoven, Eindhoven, Rockanje, Den Bosch en Oss (twee). Het achtereenvolgens uitvoeren van deze projecten resulteert in het versneld verduurzamen van de woningportefeuille naar gemiddeld energielabel A.

De verduurzamingsprojecten kenmerken zich door een forse reductie in CO2-uitstoot. Gezamenlijk besparen de bewoners van de 336 woningen een half miljoen kilogram CO2 per jaar. Hiervoor heeft BAM Wonen de woningen voorzien van zonnepanelen, geïsoleerde deuren, CO2-gestuurde ventilatie en HR++ glas. Op alle projecten zijn de PH-schuiframen vervangen door kunststof kozijnen.



De maatregelen leveren bewoners een lager energieverbruik en meer wooncomfort op. ‘Een nieuw huis. Zo voelt het voor ons!’ schreef een van de bewoners in een bedankkaart aan het uitvoeringsteam.



BAM Wonen verduurzaamt in een meerjarige samenwerking de woningportefeuille van klanten van Syntrus Achmea. Dat resulteert in een adequate en snelle invulling van de gevraagde doelstellingen door pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. Voor BPL Pensioen sturen de bouwer en investment manager op een CO2-reductie voor de kernportefeuille.



‘Bewoners zien hun wooncomfort toenemen en hun energieverbruik dalen. Daarnaast stijgen de woningen in waarde, wat bijdraagt aan goede en betaalbare pensioenen voor de deelnemers van BPL Pensioen. Het is win-win-win’, aldus Mark Rosenberg, bestuurslid bij BPL Pensioen.



'Namens BPL Pensioen zijn we tien jaar geleden begonnen met de verduurzaming van de woningportefeuille. Dit is in 2018 verder geïntensiveerd door de verduurzaming van een specifiek woningtype grootschalig uit te rollen. Inmiddels heeft een op de vier woningen een concreet  verduurzamingsplan, waarvan een groot deel al is gerealiseerd. Hiermee lopen we op schema om in 2030 de CO2 uitstoot van de woningportefeuille te halveren’ aldus Jeroen de Graaf,  Portefeuillemanager bij Syntrus Achmea.



Digitale en innovatieve aanpak versnelt verduurzamingsopgave

BAM Wonen zet maximaal in op digitalisering en slimme concepten om de energietransitie te versnellen. Daarmee heeft BAM Wonen voor Syntrus Achmea vier woningen per dag opgeleverd en na het afronden van de afgesproken acht projecten, versneld het negende en tiende project ook in 2022 uitgevoerd. In januari 2023 volgt een elfde project in het verlengde van dezelfde overeenkomst. BAM Wonen en Syntrus Achmea verduurzamen dan 24 vergelijkbare huurwoningen in Bemmel van BPL Pensioen.



‘In elke meerjarige samenwerking ontstaat tijd en ruimte die wij graag besteden aan innovatie. Met Syntrus Achmea hebben we zo circulaire verduurzamingsoplossingen ontwikkeld en die in Rockanje toegepast. Verduurzamen hoort ook duurzaam voor onze planeet te zijn’, aldus Jasper Blanken, directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen

Deel op social media